Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές
Σίγουρα, σε κάποια γωνιά της κουζίνας, θα έχετε μια φρατζόλα ψωμί. Στο ψυγείο ή σε κάποιο ντουλάπι, θα υπάρχουν και πέντε-έξι αβγά. Σε ένα τέταρτο, θα έχετε γευστικές αβγοφέτες στα πιάτα σας. Και θα τις ξαναφτιάξετε...🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υλικά
- Μισό κιλό ψωμί
- 6 αβγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αποφεύγουμε να κόψουμε πολύ λεπτές, γιατί θα διαλυθούν τόσο μέσα στο μείγμα όσο και στο τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
- Παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις μουσκεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Προσέχουμε να τις αναποδογυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
- Σερβίρονται είτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα είτε με τριμμένο τυρί.
Διαβάστε ακόμη
Επιβεβαιώνει και η Άγκυρα την «αναβολή» της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ
Γιάννης Καλλιάνος: Οι 23 λόγοι για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του
Οικονομάκου - Μιχόπουλος: Ο παραμυθένιος γάμος στη Μύκονο και το βίντεο όλο νόημα πριν το διαζύγιο
Σκάνδαλο με διαιτητή της Euroleague: Κάμερα τον κατέγραψε να κλέβει κολόνια από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr