Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές
Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές

Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές

Τελευταία Ενημέρωση
Σίγουρα, σε κάποια γωνιά της κουζίνας, θα έχετε μια φρατζόλα ψωμί. Στο ψυγείο ή σε κάποιο ντουλάπι, θα υπάρχουν και πέντε-έξι αβγά. Σε ένα τέταρτο, θα έχετε γευστικές αβγοφέτες στα πιάτα σας. Και θα τις ξαναφτιάξετε...

Υλικά

  • Μισό κιλό ψωμί
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αποφεύγουμε να κόψουμε πολύ λεπτές, γιατί θα διαλυθούν τόσο μέσα στο μείγμα όσο και στο τηγάνι.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
  4. Παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις μουσκεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.
  5. Προσέχουμε να τις αναποδογυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
  6. Σερβίρονται είτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα είτε με τριμμένο τυρί.
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ