Σάλτσα κρασιού με μέλι και μουστάρδα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σάλτσα κρασιού με μέλι και μουστάρδα

0:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Θα χρειαστείτε μερικά μόλις λεπτά για να φτιάξετε αυτή την νόστιμη σάλτσα κρασιού, η οποία ταιριάζει πολύ με τα πουλερικά, με μπριζόλες, μοσχαρίσιες και χοιρινές, καθώς επίσης και με μοσχαρίσια φιλετάκια και με ψαρονέφρι. Πυκνή, μυρωδάτη, γεμάτη γεύση, βάζει μια ωραία πινελιά στο κυριακάτικο ή στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, δεντρολίβανο ή φασκόμηλο)
  • 250 ml ζωμός κρέατος
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Πασπαλίστε με το αλεύρι, ανακατέψτε και σβήστε με το κρασί.
  3. Αφήστε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τα μυρωδικά, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίξτε και το μέλι και τη μουστάρδα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
  5. Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε και μόλις πήξει η σάλτσα κατεβάστε από την εστία.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ