Συμβουλές και tips - Πώς να ξεφλουδίσετε ευκολότερα τις ψητές πιπεριές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ντιπ ψητής πιπεριάς ή αν επιθυμείτε απλώς να σερβίρετε τις ψητές πιπεριές που ετοιμάσατε χωρίς την καψαλισμένη φλούδα τους, υπάρχει τρόπος να κάνετε πιο εύκολο το ξεφλούδισμά τους.
Το κόλπο τους για ευκολότερο ξεφλούδισμα της ψητής πιπεριάς
Αφού ψήσετε τις πιπεριές και πριν προσπαθήσετε να τις ξεφλουδίσετε, τις βάζετε σε πλαστική, διάφανη σακούλα τροφίμων, τις κλείνετε καλά και τις αφήνετε εκεί για 7΄- 8? μέχρι να «ιδρώσουν». Στη συνέχεια ξεφλουδίζετε τις ψητές πιπεριές πολύ πιο εύκολα.
Για το ψήσιμο πιπεριάς στο φούρνο
Αν πρόκειται να ψήσετε τις πιπεριές σε φούρνο θα κάνετε τα εξής: Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στους 220 °C μέχρι η φλούδα τους να βγάλει φουσκάλες.
> Περισσότερα cooking tips εδώ
Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Μάτι - Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του φονικού στο Μαρούσι - Ο 23χρονος δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο
Απεργία Πρωτομαγιάς: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Μοναστηριακή κουζίνα – 5 νηστίσιμες, αγιορείτικες συνταγές για ρύζι και πιλάφι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr