Μοσχαρίσιο κρέας - O καλύτερος τρόπος να το μαγειρέψετε ανάλογα με το κομμάτι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος -παρά την έντονη κριτική που δέχεται από διάφορες σκοπιές- εξακολουθεί να είναι υψηλή. Αν και μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, όταν αναζητεί ζωικές πρωτεΐνες στρέφεται στο λευκό κρέας των πουλερικών, που θεωρείται υγιεινότερο και είναι πιο οικονομικό, αλλά και στο χοιρινό, το μοσχάρι εξακολουθεί να έχει τη φήμη του ποιοτικού, «καθαρού» κρέατος.
O καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο κρέας ανάλογα με το κομμάτι
Μοσχαρίσια γλώσσα και μοσχαρίσια μάγουλα. Με τα μοσχαρίσια μάγουλα φτιάχνουμε εξαιρετική κρεατόσουπα, αλλά μπαίνουν και στο φούρνο. Η μοσχαρίσια γλώσσα είναι ωραίος μεζές βραστή με λαδολέμονο.
Μοσχαρίσιος λαιμός ή ελιά. Ο μοσχαρίσιος λαιμός ή ελιά ή σβέρκος είναι από τα πιο μαλακά κομμάτια του μοσχαριού. Ψήνεται γρήγορα και είναι ιδανικός για μαγειρευτά και κατσαρόλα.
Μοσχαρίσιο καπάκι. Σχετικά μαλακό κρέας χωρίς ιδιαίτερο λίπος, κάνει για βραστό, γιουβέτσι και ψητό ψητό κατσαρόλας.
Μοσχαρίσια σπάλα. Σχετικά μαλακό κρέας χωρίς πολύ λίπος, ιδανικό για μαγείρεμα (λεμονάτο, κρασάτο, ψητό κατσαρόλας), αλλά μπαίνει και στη γάστρα
Μοσχαρίσιο κότσι. Κάπως σκληρό κρέας στο πάνω μέρος του ποδιού που μαλακώνει όσο πλησιάζουμε στο κόκαλο –ιδανικό για σούπα
Μοσχαρίσιες μπριζόλες ή σπαλομπριζόλες. Με λίγο ορατό λίπος (που αφαιρείται εύκολα) και δεν είναι σκληρές. Τρόποι μαγειρέματος – ψητές στα κάρβουνα, στο τηγάνι και στη σχάρα.
Μοσχαρίσο τρανς. Μαλακό κρέας, σωστά κομμένο δίνει ωραία σνίτσελ, ρολό στο φούρνο ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό
Μοσχαρίσια λάπα. Κρέας πλούσιο σε λίπος, συνήθως γίνεται κιμάς, και δίνει ωραία μπιφτέκια και κεφτεδάκια.
Μοσχαρίσια κόντρα. Μικρότερη μπριζόλα, με κόκαλο και λίγο λίπος. Όπως θα ψήνατε τις μπριζόλες.
Μοσχαρίσιο κιλότο. Καθαρό ψαχνό που ενδείκνυται για μαγειρευτό στην κατσαρόλα (όχι βραστό)
Μοσχαρίσιο νουά. Σκληρό και άπαχο κρέας, απ’ αυτά που θέλουν οπωσδήποτε χύτρα ή πάρα μα πάρα πολλή υπομονή… (σιγοψημένο πάντως στην κατσαρόλα ή στη γάστρα είναι πενατνόστιμο)
Μοσχαρίσιο ποντίκι. Χωρίς κόκαλο και φτωχό σε λίπος, μα παρ’ όλ’ αυτά μαλακό γιατί είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό που δίνει υπέροχες σούπες. Αρέσει πολύ στα παιδιά (άλλωστε αποτελεί την πρώτη κρεατόσουπά τους). Όταν δεν αφαιρεθεί το κόκαλο απ’ το ποντίκι έχουμε το όσο μπούκο.
Μοσχαρίσιο στρογγυλό. Σχετικά μαλακό και λίγο λιπαρό είναι από τα κομμάτια που αξιοποιείται σχεδόν παντού.
Μοσχαρίσιο φιλέτο. Μαλακό κομμάτι κρέατος χωρίς λίπος, ιδανικό για δίαιτα, που γίνεται ψητό στα κάρβουνα, στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Η θέση που βρίσκεται στο ζώο του επιτρέπει να μένει τρυφερό.
ΠΗΓΗ: icookgreek.com
- Αντιδράσεις για το ΟΑΚΑ: Το τεράστιο κόστος, η συντήρηση που έπρεπε να γίνει και τα ερωτηματικά για την ασφάλεια των 120.000 φιλάθλων στους πρόσφατους αγώνες
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Ευρύ προβάδισμα για ΝΔ, αλλά και δυσαρέσκεια για τις φυσικές καταστροφές - Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ο Κασσελάκης;
- Οργή στην Τουρκία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Γιοβάνοβιτς- Σπόραρ: Ο Μητσικώστας κάνει Καρβέλα στο νέο Mitsi Var πιο τέλεια κι απ’ τον ίδιο (Vid)
- Τα μαγειρευτά του θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη μαμά σου: Το μαγαζί που «προσκυνούν» όλοι οι εργαζόμενοι στα βόρεια

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr