Συμβουλές και tips - Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό θέλει το γιoυβέτσι;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Είτε γίνεται με αρνάκι είτε με μοσχαράκι ή ακόμη με κοτόπουλο, αλλά και με θαλασσινά, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -αρκεί να βγει όσο πρέπει ζουμερό και το κριθαράκι ή η μανέστρα να μην έχουν στεγνώσει και κολλήσει.
Πόσο κριθαράκι χρειάζεται το γιουβέτσι
Έχετε κατά νου ότι το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη γεμίσετε το ταψί κριθαράκι. Υπολογίστε ότι για την καλή ισορροπία κρέατος-ζυμαρικού για 1 κιλό αρνί, κατσίκι, μοσχαράκι ή κοτόπουλο θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.
Πόσο υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι
Σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα υγρά, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας προτρέπει να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό. Το νερό θα πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος.
Δείτε πώς να το υπολογίζετε «με το μάτι» σύμφωνα με το icookgreek.com πατώντας εδώ.
Politico: Ελλάδα και Ισπανία αρνούνται να στείλουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία - Αγώνας δρόμου για ενίσχυση του Κιέβου
«12 χρόνια δεν πείραξα και δεν με πείραξε κανείς» - Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 59χρονος που συνελήφθη στη Νάουσα
Παράσυρση πεζής από μοτοσικλέτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Την εγκατέλειψε ο οδηγός
Σόκαρε ο Εμπίιντ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από παράλυση Bell - «Δεν ένιωθα το σώμα μου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr