Συμβουλές και tips - Πότε βάζουμε άσπρο πιπέρι στο φαγητό;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Περί ορέξεως λόγος ουδείς ως γνωστόν και ο καθείς μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο χρώμα πιπεριού του «κάνει κέφι» γευστικά και του ταιριάζει οπτικά στο πιάτο του.
Ωστόσο, εστιάζοντας σε αυτό το «οπτικά», είναι κάποιες φορές που το μαύρο πιπέρι μπορεί να δημιουργήσει ... μαύρη εντύπωση στην τελική εικόνα μιας λευκής σάλτσας που ετοιμάζουμε στο σπίτι.
Όταν έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με παρασκευάσματα ανοιχτών αποχρώσεων όπως η μπεσαμέλ και ο πουρές, αλλά και όταν φτιάχνουμε μια σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το γιαούρτι ή το φρέσκο τυρί-κρέμα, η γενική τάση είναι να προτιμάται το άσπρο πιπέρι, ώστε να ενσωματώνεται πιο εύκολα στο ζητούμενο χρωματικό τόνο και να περνάει όσο το δυνατόν απαρατήρητο στο οπτικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας στο πιάτο μόνο το άρωμα και την πιπεράτη γεύση.
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Ελληνίδα αεροσυνοδός μεταξύ των θυμάτων
Επελαύνει η κακοκαιρία: Πού χτυπά τις επόμενες ώρες - Έρχονται... χιονοεκπλήξεις την Πρωτοχρονιά
Στο Πάρα Πέντε - 20 Χρόνια Μετά: Η ένωση της πεντάδας, οι απώλειες που συγκίνησαν και το γέλιο που μας έλειψε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



