Το τέλειο πέστο – Συμβουλές και tips για σπιτική σάλτσα βασιλικού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η σάλτσα με τη γενοβέζικη καταγωγή, όπου πρωταγωνιστεί το εμβληματικό του ελληνικού καλοκαιριού μυρωδικό, ο βασιλικός, κυκλοφορεί σε πολλές τυποποιημένες εκδοχές, ωστόσο καμία δε συγκρίνεται με την ποιότητα και τα αρώματα εκείνης που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Το πέστο είναι ιδανικό για ζυμαρικά, ρύζι, σάντουιτς και ψητά λαχανικά, προσδίδοντας σε ό,τι προστεθεί δυνατό, μεσογειακό χαρακτήρα. Πέστο μπορεί να γίνει και με ρόκα, αλλά και με συνδυασμό βασιλικού-μαϊντανού.
Tips για σπιτικό πέστο
1. Μη ρίχνετε το πέστο στο φαγητό την ώρα που μαγειρεύεται. Αν θέλετε να προσθέσετε πέστο στo φαγητό, πρώτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά βάζετε το πέστο. Aλλιώς το τυρί «ψήνεται» και η σάλτσα «κόβει» (χωρίζεται απ’ το λάδι).
2. Αν δεν έχετε γουδί, υπάρχει και το μπλέντερ (ή το μίξερ) που κάνει κάνει και ευκολότερη τη δουλειά.
3. Το τυρί πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο.
4. Το πέστο διατηρείται αρκετά στην κατάψυξη, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τη φυλάξετε.
5. Για να μη μαυρίσει η σάλτσα πέστο, πρέπει να έχετε αρκετή ποσότητα υλικών μέσα στο μπλέντερ και να φροντίσετε να μην τα αλέθετε για πολλή ώρα.
6. Η σάλτσα διατηρείται αεροστεγώς κλεισμένη στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες και στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.
Δείτε τη συνταγή για σπιτικό πέστο πατώντας εδώ
Δολοφονία καθηγητή στην Αγία Παρασκευή: Ηθικός αυτουργός η πρώην σύζυγός του – Δολοφόνος ο νυν σύντροφός της
«Κόλαση» στη Δαμασκό από νέα ισραηλινά πλήγματα: Εικόνες καταστροφής από τους βομβαρδισμούς – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες
Εκθέσεις χωρίς φωτογραφίες και σφραγίδα: Σωρεία λαθών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών
Νταϊάνα Ρος στο Καλλιμάρμαρο: Μια αναδρομή στη ζωή της απόλυτης ντίβας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr