Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο τρόπος για να αυξήσετε την απορροφησιμότητα του σιδήρου
Συμβουλές και tips - Έτσι απορροφάτε περισσότερο σίδηρο από τις φακές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ξέρετε ότι μία μερίδα φακές περιέχουν λίγο περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κρέατος και πολύ περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κοτόπουλο; Ωστόσο ο σίδηρος της φακής δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, καθότι μη αιμικός.
Ο τρόπος για να αυξήσετε την απορροφησιμότητα του σιδήρου
Προσθέστε στο πιάτο με τις φακές κάποιας μορφής βιταμίνης C (πιπεριές, λεμόνι κ.λπ.) ή συνοδέψτε με μπρόκολο για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση του σιδήρου.
Αντιθέτως αποφύγετε να συνδυάζετε τις φακές με τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (όπως γαλακτοκομικά/τυροκομικά) καθώς το στοιχείο αυτό μπλοκάρει περισσότερο την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
> Δείτε επίσης: Συνταγή για φακές σούπα
Διαβάστε ακόμη
Απροσδόκητη όξυνση στα Ελληνοτουρκικά, με φόντο τα θαλάσσια πάρκα: Τα πυρά της Άγκυρας και η απάντηση της Αθήνας
«Πέθανε, πέθανε»: Συγκλονιστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά την κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά
Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία: Πού θα ρίξει τις περισσότερες βροχές
Ιταλία: Παγωτό με γεύση... G7 στο Κάπρι – Πόσο κοστίζει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr