Συμβουλές και tips - Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια και σε πόση ώρα βράζουν;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Οι καλοχυλωμένες ρεβιθόσουπες είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις ζεστού, θρεπτικού και υγιεινού φαγητού. Πόσο χρόνο χρειάζονται για να γίνουν και πώς θα τις χυλώσετε;
Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια
Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για το οικογενειακό τραπέζι (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.
Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;
Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο που χρειάζονται για να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο, αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη δολοφόνησε τον πατέρα της – Οι πρώτες πληροφορίες
Βούλα: Δραματική έκκληση του γιου της 72χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο - «Να βρεθεί ο οδηγός που τη χτύπησε»
Πού θα βρέξει την Κυριακή του Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία
Ανάσταση μέσα σε έναν πανέμορφο κρατήρα: Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό εκκλησάκι της Ελλάδας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr