Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες
Ενα από τα πλέον εύκολα και διαδεδομένα πιάτα της παγκόσμιας κουζίνας, είναι η ομελέτα. Χορταίνει δύο άτομα, προετοιμάζεται σε μόλις 10 λεπτά και έρχεται στο πιάτο σας ύστερα από 15' ψησίματος.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υλικά
- 5 αβγά
- 1-2 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο
- ¼ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατάλληλο τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά. Οταν πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ανακατεύουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου. Αν απορροφήσουν όλο το βούτυρο που βάλαμε στην αρχή, προσθέτουμε κι άλλο (για να είναι αρκετό και για τα αβγά που θα ρίξουμε αργότερα).
- Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το αλλαντικό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε λίγο και ολοκληρώνουμε την ομελέτα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν τη διπλώνουμε, αλλά τη σερβίρουμε στρογγυλή, όπως είναι.
- Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε μια φέτα ψωμιού με ένα λαχανικό της αρεσκείας σας.
Διαβάστε ακόμη
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια γιατί υπάρχουν συμφέροντα
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Πότε υποχωρεί το ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης - Πού θα κατευθυνθεί
Θύμα διάρρηξης ο Βιλντόζα την ώρα του «Παναθηναϊκός-Μακάμπι» - Τι του πήραν
Ηλίας Μαμαλάκης για Βέφα Αλεξιάδου: «Έχει περάσει τα 80, δεν έχει να προσφέρει κάτι στην πολιτική»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr