Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Γρήγορη κι εύκολη ομελέτα με πατάτες
Ενα από τα πλέον εύκολα και διαδεδομένα πιάτα της παγκόσμιας κουζίνας, είναι η ομελέτα. Χορταίνει δύο άτομα, προετοιμάζεται σε μόλις 10 λεπτά και έρχεται στο πιάτο σας ύστερα από 15' ψησίματος.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Υλικά
- 5 αβγά
- 1-2 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού τυρί τριμμένο
- ¼ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατάλληλο τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά. Οταν πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις ανακατεύουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου. Αν απορροφήσουν όλο το βούτυρο που βάλαμε στην αρχή, προσθέτουμε κι άλλο (για να είναι αρκετό και για τα αβγά που θα ρίξουμε αργότερα).
- Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το αλλαντικό, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε λίγο και ολοκληρώνουμε την ομελέτα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν τη διπλώνουμε, αλλά τη σερβίρουμε στρογγυλή, όπως είναι.
- Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε μια φέτα ψωμιού με ένα λαχανικό της αρεσκείας σας.
Διαβάστε ακόμη
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



