Στην άλμη κρατιέται η φέτα φρέσκια για καιρό – Πώς φτιάχνεται
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το μυστικό για να μη χάσει τη φρεσκάδα του το πλέον δημοφιλές από τα ελληνικά τυριά, η φέτα, είναι η συντήρησή του σε άλμη. Ένα πανεύκολο μείγμα που γίνεται στο άψε-σβήσε. Ο Γιάννης Χασανάκος, μάγειρας και τεχνολόγος τροφίμων, εξηγεί πώς στο icookgreek.com.
Το πρόβλημα και η λύση
Θα έχετε παρατηρήσει πώς όταν μείνει λίγο παραπάνω από 4-5 ημέρες στο ψυγείο σας, η φέτα αρχίζει και κιτρινίζει εξωτερικά, ενώ αποκτά και μια πιο έντονη μυρωδιά. Για να διατηρηθεί η φέτα αρκετό καιρό στο ψυγείο χωρίς να χάσει από τη φρεσκάδα της, πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε άλμη. Οι συσκευασίες όμως με φέτα στα πλαστικά δοχεία είναι πανάκριβες, ενώ αν πάρεις έτοιμη άλμη που πουλάνε πλέον τα σούπερ μάρκετ, ουσιαστικά αυξάνεις την τιμή της αγοράς ακόμα περισσότερο από εκεί όπου έχει ήδη φτάσει.
Φτιάξτε άλμη σπίτι, είναι πανεύκολο
Το να φτιάξουμε όμως άλμη στο σπίτι μας είναι το πιο εύκολο πράγμα! Απλά, διαλύουμε 80 γραμμάρια αλάτι σε 1 λίτρο νερό θερμοκρασίας περιβάλλοντος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλάτι.
Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ.
«Ανακωχή» για τα Χριστούγεννα και ξανά στη μάχη οι αγρότες: Βολές κατά κυβέρνησης και Τροχαίας για το μπάχαλο στο οδικό δίκτυο
Δύσκολα Χριστούγεννα στο χωριό για τους βουλευτές της ΝΔ: Αγεφύρωτη η απόσταση κυβέρνησης - αγροτών
Η Ρωσία συνεχίζει να παίζει «καθυστερήσεις»: Οι αλλαγές που θα ζητήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο - Πώς θα αντιδράσουν Κίεβο-Ευρώπη
Εσύ βλέπεις τη γυναίκα στη φωτογραφία; Μόνο όσοι έχουν υψηλό IQ μπορούν να λύσουν τον γρίφο σε 9 δευτερόλεπτα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




