Συνταγή για απίθανο αλμυρό κέικ που συνοδεύει τις χαλαρές στιγμές στο σπίτι με ένα ποτήρι κρασί, αλλά σας ακολουθεί εύκολα και στο γραφείο. Είναι αντλημένη από την ενότητα Συνταγές Βήμα Βήμα του icookgreek.com. Ο αρακάς δίνει τη γλύκα του και έναν εποχικό τόνο στο σπιτικό αυτό σνακ. Αντί για φέτα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και ανθότυρο -ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλάτι στην περίπτωση αυτή.Συνταγή για αλμυρό κέικ με αρακά και φέταΥλικά για 2 φόρμες 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος και 1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα180 γρ. φέτα σκληρή100 γρ. κασέρι τριμμένο1/4 του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο γάλακτος4 αυγά80 ml κρέμα γάλακτοςαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένοΒΗΜΑ 1 | Ζεματίζετε τον αρακά για 5΄ και τον στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το κασέρι, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος, τέλος τον αρακά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.ΒΗΜΑ 2 | Κόβετε τη φέτα σε ισομεγέθη κυβάκια. Στραγγίζετε τα κυβάκια σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα υγρά του τυριού. Τέλος, ρίχνετε στο μείγμα που ετοιμάσατε στο πρώτο βήμα τα κυβάκια φέτας και τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά. ΒΗΜΑ 3 | Στρώνετε σε μια μακρόστενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Αλείφετε το χαρτί με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Αφήνετε το κέικ στο φούρνο για 40-50? να ψηθεί, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.