Κυριακή των Βαΐων: Τρώμε ψάρι
Τρεις ξεχωριστές συνταγές, γεμάτες γεύση κι αρώματα, για να τηρήσετε την παράδοση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Η Κυριακή των Βαΐων, ανάμεσα στη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι η μία από τις δύο μέρες που επιτρέπεται να σπάσει η νηστεία και οι πιστοί να φάνε ψάρι. Η άλλη μέρα είναι του Ευαγγελισμού, που, όπως γνωρίζετε, ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του. Η Κυριακή των Βαΐων είναι μέρα γιορτής, είναι η μέρα που ο Ιησούς έφτασε θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα και σε ανάμνηση του γεγονότος όλοι ο ναοί στολίζονται με φυτά που συμβολίζουν τη νίκη. Λόγω της σπουδαιότητάς της, επιτρέπεται η παρουσία του ψαριού στο τραπέζι μας.
Στο πατρικό μου αυτή τη μέρα μαγειρεύαμε οπωσδήποτε ένα ψάρι εποχής πλακί και απαραίτητα στο τραπέζι υπήρχε και το μεζεδάκι με τον περίφημο καπνιστό λυκουρίνο της Κομοτηνής. Στις συνταγές που ακολουθούν σας δίνουμε τρεις ωραίες ιδέες για να απολαύσετε καλομαγειρεμένο ψάρι με πολλή γεύση και ακόμα πιο πολλά αρώματα.
Ψάρι με σπανάκι, κουκουνάρι και ελιές
Πικάντικες ψητές σαρδέλες
Φιλέτο ψαριού με ντομάτα και πιπεριές
φωτογραφίες: iStock/Ideal Image
Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
Νέο υγειονομικό χάρτη μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας - Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια Γεωργιάδη
Ανοίγει όλο και περισσότερα θέματα η Άγκυρα - Χωρίς αυταπάτες κινείται η Αθήνα: Τι «έρχεται» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σκουριές: Τo χρονικό ενός κινήματος και των ανθρώπων της - Όσα συνέβησαν στην Χαλκιδική γίνονται κόμικς
Κόκκινα Βέλη: Γιορτάζουν 60 χρόνια με εντυπωσιακές πρόβες στον Ευβοϊκό και επίδειξη στον εορτασμό της Μάχη της Κρήτης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr