MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ξέσπασε ο πατέρας της Καρολάιν: Όταν της είπε για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τρελάθηκε τελείωςΣυναγερμός για τεράστιο αστεροειδή που θα περάσει ξυστά από τη Γη: «Συμβαίνει μια φορά τη δεκαετία»Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που φορτηγό πέφτει πάνω σε περιπολικά της αστυνομίας στις ΗΠΑ
Homepage |   Ελλάδα   |   05.05.2020 13:05
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Οι καθηγητές θεωρούν ότι δεν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και προχωρούν σε στάσεις εργασίας

Ανοιγμα σχολείων: Αρνούνται οι καθηγητές να εμφανιστούν στις 6 Μαΐου στις σχολικές μονάδες

επόμενο άρθροnext-article
copyright: eurokinissi , APimages
copyright: eurokinissi , APimages

Αρνούνται να πάνε στα σχολεία, από αύριο οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προχωρούν σε στάσεις εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γυμνασίων και Α΄και Β΄λυκείου. Οι καθηγητές θεωρούν, 'οτι δεν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά. Μάλιστα το συνδικαλιστικό τους σωματείο (ΟΛΜΕ)  προτρέπει  τους εκπαιδευτικούς, που  ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου, στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανακαλέσει την απόφαση του.

 

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Μαΐου για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου . Παράλληλα καλεί  τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου ως πρώτο βήμα αντίδρασης τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για το κατατεθέν νομοσχέδιο, το οποίο είναι στο στάδιο της διαβούλευσης . Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί   τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν  με τηλεδιάσκεψη και να καταγράψουν εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων με βάση το σχετικό υπόμνημα της ΟΛΜΕ και τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις :

  • Να αποσταλεί άμεσα επιστολή από το σύλλογο διδασκόντων στους γονείς και τους κηδεμόνες  των μαθητών, που θα τους ενημερώνει για όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.
  • Να αποσταλεί επιστολή στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) με τις καταγεγραμμένες ελλείψεις που αφορούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, απευθύνοντάς τους επίσημο ερώτημα για το αν και με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου τους. Κανένα σχολείο να μην συνεχίσει την λειτουργία του, αν δεν λάβει επίσημη ενυπόγραφη απάντηση από τη ΔΔΕ, που να διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, από τη λειτουργία του σχολείου, παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις.

Σε ανακοίνωσή της η  ΟΛΜΕ, επισημαίνει ότι :Το ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις προτάσεις της ομοσπονδίας, τόσο όσον αφορά στο κατατεθέν νομοσχέδιο όσο και στα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων. Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να  ικανοποιηθούν τα αιτήματα υγειονομικής προστασίας, όπως αυτά εκφράστηκαν στο υπόμνημα της ΟΛΜΕ (30.4.20) και ταυτόχρονα καλεί τους εκπαιδευτικούς, με οδηγία που εστάλη Σάββατο βράδυ, να παρουσιαστούν στα σχολεία τους στις 6 Μαΐου, παρότι η σχετική ΚΥΑ αναφέρει ρητά ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου.  

  • Παρά τις δηλώσεις αρκετών λοιμωξιολόγων, που θεωρούν επικίνδυνη την επαναλειτουργία των σχολείων, παρά τις ελλείψεις σε ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, παρά το ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), παρά το ότι δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ του ΥΠΕΣ ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών, το ΥΠΑΙΘ καλεί τους εκπαιδευτικούς νωρίτερα στα σχολεία και επιμένει στο άνοιγμα Γυμνασίων και Α και Β Λυκείου, παρά την αντίθετη πρόταση της ΟΛΜΕ. Ταυτόχρονα, η απόφαση του ΥΠΑΙΘ  να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να παραστούν στα σχολεία από τις 6 Μαΐου ακυρώνει στην πράξη την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αποκλείοντας τους μαθητές του Γυμνασίου και  Α και Β Λυκείου από κάθε μαθησιακή διαδικασία για 2 βδομάδες.Καλούμε το ΥΠΑΙΘ έστω και τώρα να αναθεωρήσει την απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων, της Α και Β Λυκείου και την απόφαση να παραστούν οι εκπαιδευτικοί στις 6 Μαΐου στα σχολεία. Για τις 11 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων της Γ λυκείου,  να λάβει τα απαραίτητα ατομικής προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • σχολεία
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 22.03.2023 09:16
ΤτΕ: Εκτοξεύτηκαν οι τιμές των διαμερισμάτων το Δ τρίμηνο - Ράλι 15,2% στην Αθήνα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 22.03.2023 03:00
Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Βγαίνει ο οδηγός, ξεκινούν οι αιτήσεις - Το κόστος για τα νοικοκυριά
MENSHOUSE
Εκείνος 48, εκείνη 23: Η σπάνια φωτό του Κωνσταντάρα με την πανέμορφη γυναίκα που του στάθηκε βράχος ως το τέλος (Pic)
MENSHOUSE
Ένα απλό μυαλό δεν μπορεί πάνω από 8/10: Εάν απαντήσεις αυτές τις 10 ερωτήσεις ευφυΐας με την πρώτη, τότε έχεις IQ 150

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
22-03-2023 15:26
Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος σε πάρκινγκ
02
22.03.2023 18:12
Φρίκη στη Λακωνία: 13χρονη έπεσε θύμα βιασμού κατ εξακολούθηση κι έμεινε έγκυος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
03
22.03.2023 19:36
Ξέσπασε ο πατέρας της Καρολάιν: Όταν της είπε για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τρελάθηκε τελείως
04
22.03.2023 12:45
Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο Αθηνών - Μάρτυρας σε δίκη ο τραυματίας
05
22.03.2023 05:30
Αλλαγές στη «σκακιέρα» των βασικών υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας - Τα πρόσωπα που θα είναι υπεύθυνα και υπόλογα για τον σχεδιασμό

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 22/03/2023
Μεσημεριανό... | 22.03.2023 14:00
Μεσημεριανό δελτίο 22/03/2023
Ώρα Ελλάδος 22/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 22.03.2023 09:53
Ώρα Ελλάδος 22/03/2023
Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 22.03.2023 13:48
Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο
Κεντρικό δελτίο 22/03/2023
Κεντρικό... | 22.03.2023 20:07
Κεντρικό δελτίο 22/03/2023
Κεντρικό δελτίο 21/03/2023
Κεντρικό... | 21.03.2023 19:58
Κεντρικό δελτίο 21/03/2023