Κορονοϊός - Μέτρα: Πρόστιμα και λουκέτα σε Δράμα και Θεσσαλονίκη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Δράμας, πραγματοποίησε το χθες ελέγχους σε επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δράμας με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στον Δήμο Θεσσαλονίκης το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά οκτώ επιχειρήσεις (καταστήματα εστίασης, καφέ-μπαρ-κλαμπ) και επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 15.600 ευρώ και 45 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
Ειδικότερα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη τήρηση των αποστάσεων και μη ύπαρξη αλκοολούχου διαλύματος σε τραπεζοκαθίσματα, που διατηρούσε σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο καθώς και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε 15ημερη αναστολή λειτουργίας. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο πελάτη που δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στον πελάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας.
Στον Δήμο Δράμας το κλιμάκιο διενήργησε έλεγχο σε πέντε (5) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία ιδιωτική Επιχείρηση (ΟΠΑΠ) και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο (χρήση χώρου ως υπαίθριου με μία πλευρά ανοιχτή), πελάτες που δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά rapid test.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



