Μετάλλαξη Όμικρον - Μαγιορκίνης: Τα συμπτώματα σε σχέση με τη Δέλτα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα επικρατήσει επιβεβαίωσε και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δε φαίνεται να δημιουργεί μεγαλύτερη νοσηρότητα από την μετάλλαξη Δέλτα.
Παρότι στην χώρα μας καταγράφηκε σημαντική μείωση στις συνολικές διαγνώσεις κορονοϊού, η οποία αγγίζει το 9% , εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση 4% στους θανάτους και 8% σε όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ανέφερ ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την αποψινή ενημέρωση.
Αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον , είπε ότι αυτή «παρουσιάζει εκθετική αύξηση στην νότια Αφρική όπου και εντοπίστηκε» και εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε ότι θα είναι η παραλλαγή η οποία θα επικρατήσει της Δέλτα. Όπως συμπλήρωσε απ' ό,τι τουλάχιστον είναι γνωστό μέχρι σήμερα, πρόκειται για «ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί πλέον το νέο επιδημιολογικό κύμα και απ ότι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν για αυτήν την παραλλαγή, δεν φαίνεται να δημιουργεί μεγαλύτερη νοσηρότητα από την μετάλλαξη Δέλτα.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



