Βάλια Κάλντα: Έξι μέρες καίει η φωτιά - Άκουσαν τις εκκλήσεις και έστειλαν ειδικό ελικόπτερο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα καίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη από κεραυνό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχει κάψει μερικά εκατοντάδες στρέμματα.
Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει προσωρινά περιοριστεί, καθώς το πρωί της Τρίτης το ελικόπτερο Erickson S-64, που επιχειρούσε σε άλλα πύρινα μέτωπα, έφτασε στη Βάλια Κάλντα μετά τις εκκλήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ζαγορίου και των κατοίκων.
Το ελικόπτερο επιχειρεί αυτή την ώρα με συνεχείς ρίψεις νερού στη δύσβατη και με απότομη κλίση περιοχή. Τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, τα οποία όμως δεν είχαν καμία αποτελεσματικότητα σε αυτές τις απόκρημνες πλαγιές.
«Αν εξαπλωνόταν η φωτιά θα είχαμε πρόβλημα»
Το ethnos.gr μίλησε με τον Καμίλο Νόλα, διοργανωτή του φεστιβάλ της Βωβούσας, περιοχή δίπλα στη Βάλια Κάλντα, ο οποίος τόνισε ότι «υπήρξε έντονη ανησυχία όταν διαπιστώθηκε πως τα πεζοπόρα και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να οριοθετήσουν την φωτιά λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφίας της περιοχής. Τελικά, ανακουφιστήκαμε στη θέα του ειδικού ελικοπτέρου το οποίο επιχειρεί αυτές τις ώρες. Ξυπνήσαμε με καπνό το πρωί, αλλά τώρα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε στο ethnos.gr.
Δεν πέρασε μέσα στον Εθνικό Δρυμό λέει ο Περιφερειάρχης
Ο κ. Νόλα τόνισε ότι η φωτιά καίει μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Από την άλλη πλευρά ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο ethnos.gr επιβεβαίωσε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ ανέφερε ότι δεν πέρασε μέσα στον Εθνικό Δρυμό αλλά έκαιγε δίπλα, στις παρυφές.
ΤΕΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στο νέο ταμείο το 2023 - Ερχεται το MyTeka
Πότε και πώς πήγαν να παγιδεύσουν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη - «Δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα»
«Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά
Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ
Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»
Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




