• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι σημαίνει το deal Ελλάδας-Ουκρανίας: Αμερικανική «σφραγίδα» στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειαςΑπεργία: Τραβούν χειρόφρενο τα τρένα - Προκήρυξαν 24ωρη απεργία μηχανοδηγοί και εργαζόμενοιΟ Τραμπ έκανε «ντου» σε γάμο στη Φλόριντα: Τι ζήτησε από τους νεόνυμφουςΜουζάκι: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα έξω από μπαρ – Στο νοσοκομείο τρία άτομα
δημοφιλές τώρα: Μουζάκι: Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα έξω από μπαρ – Στο νοσοκομείο τρία άτομα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   20.09.2022 09:24
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η αντίδραση των Γονέων

Σχολεία: Έρχεται «κόφτης» στη θέρμανση από τους Δήμους – Μέτρα… επιβράβευσης για όσους «αντέξουν» το κρύο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Σχολική τάξη (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Σχολική τάξη (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Παρά τις διαβεβαιώσεις των συναρμόδιων υπουργών ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια για τη θέρμανση και τον φωτισμό των σχολείων, οι δήμοι ξεκίνησαν τις προτροπές για οικονομία και στα δύο δίνοντας «κίνητρα επιβράβευσης» στα σχολικά συγκροτήματα, που θα… συμμορφωθούν.

Την αρχή -με τις σχετικές υποδείξεις προς τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων -κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, αλλά όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι έστω και αν η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τους ενισχύσει για τον σκοπό αυτό, με επιπλέον κονδύλια, ώστε να μην παγώσουν μέσα στις αίθουσες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Πάντως, ο δήμος της Νέας Σμύρνης έστειλε σχετική επιστολή προς τα σχολεία ζητώντας από τη σχολική κοινότητα της πόλης να «αφήσει το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα (!) ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται στην επιστολή «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σε «συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα θεσπίσουμε ειδική δέσμη επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση της εποχής μας».

Η αντίδραση των Γονέων

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και υπογραμμίζουν ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η πολύπαθη σχολική κοινότητα. Μάλιστα δηλώνουν ότι οι υποσχέσεις ανταπόδοσης για όσους κάνουν οικονομία είναι προσβλητικές, παρωχημένες και εν τέλει ανάξιες αναφοράς. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο οι δήμοι όσο και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, έχουν ζητήσει από τη κυβέρνηση να δώσει μια γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση για τη θέρμανση των σχολείων. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) στην συνάντηση που είχαν (2 Σεπτεμβρίου) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από την κυρία Κεραμέως να μεριμνήσει η κυβέρνηση ώστε να δοθούν φέτος στα σχολεία επιπλέον κονδύλια για τη θέρμανση και την καθαριότητα τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Νέα μέτρα στήριξης «ρίχνει» στο τραπέζι η κυβέρνηση: Έρχονται ανακοινώσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο- Ποιοι επιδοτούνται
  • Πόσο συνηθισμένες είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες στα μέσα Σεπτεμβρίου: Ο Κώστας Λαγουβάρδος εξηγεί στο ethnos.gr
  • Appodixi: Ξεκινά η εφαρμογή - Ποιοι και πώς θα παίρνουν χρηματικό μπόνους
  • Μαρία-Ολυμπία: Η πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο που έγινε... fashion icon και κατακτά τον χώρο της μόδας
Διαβάστε ακόμη

Τι σημαίνει το deal Ελλάδας-Ουκρανίας: Αμερικανική «σφραγίδα» στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

Δολοφονία Λάλα: Η παγίδα των εκτελεστών και το συμβόλαιο θανάτου – Ποιος «όπλισε» τα χέρια των δραστών

Ο Τραμπ έκανε «ντου» σε γάμο στη Φλόριντα: Τι ζήτησε από τους νεόνυμφους

Η Valve αναστατώνει τη βιομηχανία με νέες συσκευές: Αυτή είναι η νέα κονσόλα που θα ανταγωνιστεί το Xbox και το PlayStation

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • σχολεία
  • φωτισμός
  • θέρμανση
  • Δήμοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr