Θεσσαλονίκη: Συνολικά 9 οβίδες βρέθηκαν μέχρι στιγμής στο οικόπεδο της Λέοντος Σοφού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στον αριθμό εννέα έχουν φτάσει οι οβίδες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρέθηκαν μέχρι στιγμής στο οικόπεδο της Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνται εδώ και λίγες μέρες χωματουργικές εργασίες.
Μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό να εντοπιστούν και άλλες οβίδες στο συγκεκριμένο οικόπεδο, αφού κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν εκεί αποθήκη πυρομαχικών, γεγονός που προκαλεί άγχος και φόβο στους εργαζόμενους.
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο πέντε οβίδες, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί άλλες τρεις.
Σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν το πρωί εργασίες εκσκαφής στο οικόπεδο, παρουσία στρατού και αστυνομίας και εντοπίστηκε μία ακόμα οβίδα.
Να σημειωθεί ότι όλες οι οβίδες που βρέθηκαν μέχρι στιγμής στο οικόπεδο, είναι οξειδωμένες. Παραλαμβάνονται από ειδικά κλιμάκια πυροτεχνουργών του στρατού και μεταφέρονται σε χώρο, όπου γίνεται ελεγχόμενη έκρηξή τους. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο πρόκειται να ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο.
- Απάντηση Μητσοτάκη στις τουρκικές προκλήσεις: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο
- Ζωγράφου: Η συμμορία των εστιών είχε απαγάγει παιδί - «Το απείλησαν με πιστόλι, η Αστυνομία τους ήξερε από τότε»
- Τυφώνας Ιαν: Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Φλόριντα που θα αφήσουν ανεξίτηλο σημάδι - Σοκάρουν οι εικόνες
- Μαρουσάκης: Επικίνδυνες καιρικές μεταβολές το Σαββατοκύριακο - Από καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε ισχυρές καταιγίδες
«Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



