Η Πάτρα στο βιβλίο γκίνες-Έσπασε το ρεκόρ του συγχρονισμένου καρναβαλικού χορού
To show παρουσιάστηκε σε υπαίθριο χώρο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας συγχρονισμένα 511 άτομα το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα. Ο χορός ήταν καρναβαλικός και το ρεκόρ έσπασε σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου Royal Theater.
Σύμφωνα με το patrasnews.com από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο χώρο, περιμένοντας με ανυπομονησία να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα χορού και να χαρίσουν στην πόλη θέαμα και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.
Οι 511 συμμετέχοντες, συγχρονίστηκαν άψογα επί 8 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και έδωσαν στην Πάτρα μια θέση στα διάσημα ρεκόρ Γκίνες.
Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης μίλησε πριν από την εκδήλωση στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων και είπε ότι«η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία».
«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη «salsa rueda» που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό «μπατσάτα» στην Καλαμάτα με 740 άτομα» προσέθεσε. Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «μόλις δημιούργησα σχολή χορού στην Πάτρα, άρχισα σιγά-σιγά να επικοινωνώ με άλλες σχολές και συλλόγους και έτσι φθάσαμε σε μία συνεννόηση, ώστε να κάνουμε μία προσπάθεια, με σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».
Πηγή: thebest.gr
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



