Καταγγελία-καμπανάκι για την Ανατολική Αττική: «Το Μ. Σάββατο ξέσπασε φωτιά στο Ζούμπερι από ρίψη κροτίδων»
Η οργάνωση ΠΦΠΟ υπενθυμίζει ότι στη φωτιά του 2018 στην περιοχή, σκοτώθηκαν 104 άνθρωποι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η συνεχιζόμενη και παράνομη χρήση αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων σε οικισμούς των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας Πικερμίου κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σάββατου, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στον πευκόφυτο οικισμό Ζούμπερι, η οποία ευτυχώς σβήστηκε πριν εξαπλωθεί, όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).
«Αδιανόητο μετά τη φωτιά του 2018»
«Είναι αδιανόητο σε μία περιοχή που θρηνεί 104 νεκρούς και με 58 εγκαυματίες αποτέλεσμα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 ανεύθυνοι συμπολίτες μας, να μην δείχνουν το δέοντα σεβασμό και παράλληλα να παρανομούν» αναφέρει η ΠΦΠΟ σε επιστολή της προς τη Διεύθυνση Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και τους Δήμους Ανατολικής Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή της για την κατάσταση.
Επισημαίνει πως το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση πυρκαγιών και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπως στο Σούνιο από παράνομη χρήση κροτίδων, στο Κορωπί και στην Παιανία και ζητά ενημέρωση εάν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν στις περιοχές Μαράθωνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Σουνίου, Κορωπίου και Παιανίας ή αν οι δράστες έχουν ήδη συλληφθεί.
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



