Βαρθολομαίος: Με δάκρυα στα μάτια στην Τούμπα - «Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη»
Θα τελέσει τρισάγιο τόσο για τους επτά φιλάθλους του ΠΑΟΚ όσο και για τις πέντε εργαζόμενες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Εμφανώς συγκινημένος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, την Τούμπα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα επτά θύματα του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία.
Κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, ο κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε στο «σπίτι» των φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, και άναψε ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος.
«Μια απερίγραπτη τραγωδία»
Με εμφανή συγκίνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε πως «έρχομαι στον τόπο όπου τιμάται η μνήμη των θυμάτων αυτής της τραγωδίας. Έρχομαι στον τόπο στο στάδιο του ΠΑΟΚ, όπου τα παλικάρια του ΠΑΟΚ και όλοι οι οπαδοί έζησαν ιστορικές στιγμές χαράς και ενθουσιασμού, όταν η ομάδα τους νικούσε»

«Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη στη Ρουμανία. Εν ριπή οφθαλμού κόπηκε το νήμα της ζωής τους και βύθισαν στο πένθος όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους συγγενείς και τους φίλους τους, όλη τη Β. Ελλάδα και το πανελλήνιο. Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν μάθαμε το τραγικό γεγονός, συγκλονιστήκαμε. Είδαμε στην τηλεόραση το τι ακριβώς συνέβη. Μια απερίγραπτη τραγωδία και τώρα θα τους προπέμψουμε στην αιωνιότητα» δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Συνεχίζοντας τα λόγια παρηγορίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: «Συλλυπούμαι, από τη θέση αυτή, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους τους, τη διοίκηση και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο οποίος ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει στενούς ιστορικούς δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη, από το Πέρα. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ πάντοτε συγκινούν την ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως. Τώρα η Εκκλησία μας εύχεται, σε τέτοιες περιπτώσεις, να είναι αιωνία η μνήμη των θυμάτων. Πιστεύουμε, και το λέγει η Εκκλησία μας, το λέει το Ευαγγέλιο, ότι αυτοί που πεθαίνουν μεταβαίνουν εκ του θανάτου εις την ζωήν. Όμως, ανθρωπίνως ο πόνος είναι δυσβάσταχτος σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε, η Εκκλησία πάλι στην ακολουθία της κηδείας λέγει ότι είναι φοβερότατον το του θανάτου μυστήριον».
Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας
Με δάκρυα στα μάτια ο κ. Βαρθολομαίος συμπλήρωσε: «Σε τέτοιες στιγμές τα πολλά λόγια δεν ωφελούν και δύσκολα καταπραΰνουν τον ανείπωτο πόνο». Λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο της Τούμπας ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι είναι κοντά στους οικείους και σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ προσθέτοντας ότι την Παρασκευή των Τριών Ιεραρχών θα τελέσει τρισάγιο τόσο για τους επτά φιλάθλους που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, όσο και για τις πέντε εργαζόμενες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα.
Με δάκρυα στα μάτια ο Βαρθολομαίος στην Τούμπα: «Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη»
Αποκάλυψη OPEN για «Βιολάντα»: Δεν έχουν εντοπιστεί ανιχνευτές αερίου - Άφαντη η μελέτη για το υπόγειο
Δολοφονία Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: Σε διαθεσιμότητα οι πράκτορες που τον πυροβόλησαν
Έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



