Γαύδος: Ακόμα εγκλωβισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα - Σενάριο για επιστροφή με συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού
Μαθητές και μαθήτριες σχολείου της Βούλας ταξίδεψαν στο νησί για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Όταν έπαιρναν την απόφαση να ταξιδέψουν στη Γαύδο για να παρελάσουν, κανείς από το 1ο Δημοτικό Βούλας δεν περίμενε ότι θα εγκλωβιστεί στο νησί.
Κι όμως, παραμένουν εκεί από την 25η Μαρτίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που κρατούν το πλοίο της γραμμής δεμένο στο λιμάνι.
Στη Γαύδο ταξίδεψαν περίπου 47 άτομα, μαθητές οι οποίοι παρέλασαν με τα λιγοστά παιδιά του ακριτικού νησιού και κάποιοι γονείς.
Το ενδεχόμενο να επιστρατευτεί φρεγάτα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, Γιώργος Ντούτσουλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκοινωνιών.
Όπως εξήγησε, το πλοίο που συνδέει το νησί με τα Σφακιά είναι ανοιχτού τύπου, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου, όταν οι άνεμοι ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Η παρατεταμένη παραμονή στο νησί κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ντούτσουλη, υπήρξε άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση πως, σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει τη δρομολόγηση του συμβατικού πλοίου σήμερα (30/03), θα επιστρατευτεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό μαθητών και γονέων.
«Τα παιδιά περνούν τέλεια και δεν θέλουν να φύγουν»
Ο κ. Ντούτσουλης περιέγραψε και την καθημερινότητα των μαθητών στο νησί όλες αυτές τις μέρες, σημειώνοντας πως περνούν τέλεια και δεν θέλουν να φύγουν.
Πέρα από το πρακτικό σκέλος της επιστροφής, ο κ. Ντουτσούλης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την πραγματικότητα των ακριτικών νησιών. «Μέσα από τη δική μας δοκιμασία, η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξεως, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η απομόνωση που βιώνουν αυτά τα νησιά», τόνισε.
Πιθανή συμφωνία με τους νέους ηγέτες του Ιράν «βλέπει» ο Τραμπ - Μιλά ξανά για κατάληψη της Χαργκ
Σόου με «ακραίες» επιδείξεις αντοχής στη Βόρεια Κορέα: Βαριοπούλες, σπάσιμο τσιμέντων και ένας περιχαρής Κιμ Γιονγκ Ουν
Απόκοσμο τοπίο στην Αυστραλία: Ο κυκλώνας Νάρελ «έβαψε» τον ουρανό κόκκινο
Συγκινητικό: Έσωσαν στη Ρόδο τυφλή ελαφίνα που είχε εγκλωβιστεί - Η δύσκολη επιχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




