Πάνω από 70 συλλήψεις από την αρχή του έτους για πρόκληση πυρκαγιών - Τα «τσουχτερά» πρόστιμα
Πάνω από 30 πυρκαγιές μόνο σε μια ημέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε 74 ανέρχονται οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου έως και την 8η Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για πυρκαγιές.
Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, εξ αυτών οι 68 συλλήψεις (91,89%) αφορούν περιπτώσεις αμέλειας και οι 6 (8,11%) περιπτώσεις πρόθεσης. Το ίδιο διάστημα, έχουν επιβληθεί 404 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 391.093,93 ευρώ.
Όπως τονίζεται από την πυροσβεστική, οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν τους ελέγχους και προχωρούν άμεσα στην απόδοση των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων όπου διαπιστώνονται παραβάσεις της νομοθεσίας.
Πάνω από 30 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Σε 33 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 3.
Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί - και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Οργή Τραμπ για τα πρόστιμα της ΕΕ σε Google, Meta και Amazon - «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»
Ομαδικός βιασμός και θεσμικός εφιάλτης: «Βιάζεται η λογική μας» - Η Ελένη καταγγέλλει τη δικαστική κάλυψη στους βιαστές της
«Σάρωσε» η κακοκαιρία: Ζημιές, 55.000 κεραυνοί και «παραλυμένα» ΜΜΜ στην Αττική - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Την πίεζε να κάνει άμβλωση ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την έγκυο πρώην σύντροφό του στην Καλλιθέα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



