Αγγελούδης στο OPEN: «Μείνετε ή ελάτε στη Θεσσαλονίκη» - Τι είπε για το επίδομα 1.000 ευρώ σε οικογένειες
«Ανακοινώσαμε 8 μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2027, δηλαδή από τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με τη Δημοτική Αρχή να αναλαμβάνει δραστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση δύο κορυφαίων κοινωνικών προκλήσεων: του δημογραφικού και του στεγαστικού προβλήματος.
Σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του OPEN, ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, παρουσίασε μεταξύ άλλων, ένα ολοκληρωμένο πακέτο οκτώ μέτρων στήριξης για τα νέα ζευγάρια, το οποίο περιλαμβάνει από εφάπαξ οικονομικές ενισχύσεις έως και προγράμματα κοινωνικής στέγασης. Παράλληλα, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε για τα πρόσφατα σοκαριστικά γεγονότα που συγκλόνισαν την πόλη, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας.
«Ανακοινώσαμε 8 μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2027»
Το πρώτο αφορά το ζήτημα που σχετίζεται με το δημογραφικό με μία ενίσχυση εφάπαξ 1.000 ευρώ για το τρίτο και τέταρτο παιδί όλων των ζευγαριών που είναι δημότες της Θεσσαλονίκης και ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την κάλυψη για ένα έτος του κόστος της πάνας των παιδιών, των μωρών μας για ένα έτος, όπως ανέφερα, για το τρίτο και τέταρτο παιδί. Και το τρίτο που αφορά το δημογραφικό, μία μείωση την οποία θα εισηγηθούμε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για τα ζευγάρια τα οποία ζουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν το πρώτο τους παιδί με μείωση στα δημοτικά τέλη για μία τριετία. Συγχρόνως όμως, επειδή υπάρχει και το μεγάλο ζήτημα της στέγασης για το οποίο θα συνεχίσουμε να συζητούμε, ήδη ολοκληρώνουμε ένα σχεδιασμό όπου παραδίδονται 40 κατοικίες οι οποίες ανακαινίζονται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου και έχει χρηματοδοτηθεί από το Αρμόδιο Υπουργείο και προχωρούμε σε άλλες 60 τέτοιες κατοικίες για τις ευάλωτες οικογένειες.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του OPEN, Σπύρου Χαριτάτου, για το αν οι οικογένειες αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν εκεί με χαμηλό κόστος ενοικίου και για το πώς ακριβώς θα παρέχονται αυτές οι κατοικίες, ο κύριος Αγγελούδης διευκρίνισε ότι υπάρχει μια κατηγοριοποίηση που σχετίζεται με την ευαλωτότητα, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, βάσει των όρων και της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Οικογένειας. Πρόσθεσε ότι, αν και η χρηματοδότηση προέρχεται από εκεί, το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ο πρώτος που προχωρά σε κάτι τέτοιο, έχοντας ήδη παραδώσει τις πρώτες είκοσι κατοικίες.
«Μείνετε στη Θεσσαλονίκη ή ελάτε στη Θεσσαλονίκη»
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσει μελέτη για την αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων μέσω κοινωνικής αντιπαροχής, ώστε να δοθούν αρχικά 30 διαμερίσματα σε νέα ζευγάρια. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο κτίριο στην οδό Μητσάκη, όπου θα εφαρμοστεί ένα διαγενεακό πρόγραμμα συνύπαρξης, προκειμένου τα διαμερίσματα αυτά να δοθούν μετά την ανακαίνισή τους σε νέα ζευγάρια, ενώ σημείωσε ότι αναζητούνται και άλλα δημόσια οικόπεδα για την επέκταση του προγράμματος.
Στη συνέχεια, ο Στέλιος Αγγελούδης είπε «ότι έχουμε ένα πρόγραμμα όπου υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας να ενταχθούν σε μία εφαρμογή, σε ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Οικογένειας με νταντάδες στο σπίτι.
Αλλά συμπληρώνεται και από ένα δικό μας πρόγραμμα. Στο οποίο από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέες μητέρες που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και με τα προβλήματα που χρειάζονται απάντηση στις νέες οικογένειες. Στόχος μας. "Μείνετε στη Θεσσαλονίκη. Ή ελάτε στη Θεσσαλονίκη"» ανέφερε ο Δήμαρχος.
«Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής»
Πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Δήμαρχο πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη θρηνεί δύο θύματα, έναν πατέρα και τον 12χρονο γιο του, από την τελευταία πυρκαγιά που έπληξε τη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με τη Λητή, καθώς και τις παράλληλες εμπρηστικές επιθέσεις, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύσκολες ώρες και ότι τέτοια βίαια περιστατικά δεν αποτελούν γνωρίσματα της πόλης.
Απαντώντας στην ερώτηση, ο κύριος Αγγελούδης επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός της απρόσμενης απώλειας των δύο συμπολιτών, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, τις οποίες και ευχαρίστησε, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνέδραμε με όλα τα μέσα που του ζητήθηκαν.
«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια πόλη που μπορεί να ανεχτεί τη βία»
Αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ, τόνισε ότι «δεν είναι η Θεσσαλονίκη μια πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει ή να ανεχτεί βίαια γεγονότα».
Και πρόσθεσε: «Και βέβαια όλοι καταδικάζουν αυτές τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων. Είδαμε νωρίτερα και τον Πρωθυπουργό επισκέφθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τόσο την πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας την κυρία Νέστορα αλλά και να μάθει και να ενημερωθεί και την κατάσταση υγείας της μητέρας της που είναι γυναίκα διασωληνωμένη».
«Ήταν σαν σεισμός»: Εκκενώθηκε και η διπλανή πολυκατοικία από το κτήριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα
Βίντεο ντοκουμέντο με εγκληματική δράση οπαδών της Super 3 - Επιθέσεις, ναρκωτικά και 20 συλλήψεις
Τι θα μπει στο «καλάθι» στη ΔΕΘ - Γιατί μένουν εκτός 13ος, 14ος μισθός και σύνταξη
Μαριάνα Κατσιμίχα στο ethnos.gr: «Το κράτος άφηνε έναν άνθρωπο να λιμοκτονεί επί πέντε μήνες επειδή ζητούσε τα αυτονόητα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



