Συναγερμός από τον ΠΟΥ για νέα πανδημία – Παγώνη: Ο κορονοϊός θα θεωρείται ήπια νόσος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Συναγερμό για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας πανδημίας έχει σημάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος θα ενημερώσει τις χώρες για να λάβουν άμεσα μέτρα ασφαλείας, σε συνέδριο στη Γενεύη.
Την πληροφορία μετέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για ιό οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος.
«Συγκριτικά ο κορονοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 τον ερχομό του covid.
Στην ίδια κατεύθυνση, πράττει το ίδιο και τώρα με στόχο, τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να είναι έτοιμα για τη νέα πανδημία.
Η Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό, καθώς πρόκειται για μια άγνωστη νόσο προς το παρόν, χωρίς να έχουν σημειωθεί κρούσματα στον άνθρωπο και ενδεχομένως να προέλθει από άγρια ζώα.
Προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο νέας θανατηφόρας πανδημίας, σημειώνοντας πως είναι βέβαιο ότι «θα μας χτυπήσει την πόρτα». «Αν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε ποιος θα τις κάνει; Και αν δεν τις κάνουμε τώρα, τότε πότε;», πρόσθεσε.
Η Daily Mail σημείωσε, ότι ο ΠΟΥ έχει εντοπίσει εννέα ασθένειες προτεραιότητας που αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι ασθένειες αυτές αναφέρονται ως επικίνδυνες λόγω της έλλειψης θεραπείας ή της ικανότητάς τους να προκαλέσουν πανδημία.
- Ο θρίαμβος εθνικιστικής πολιτικής του Ερντογάν και ο «αδύναμος» Κιλιτσντάρογλου - Ποια είναι η επόμενη μέρα για τις σχέσεις με την Ελλάδα
- Τα 5 μηνύματα Μητσοτάκη και οι αποδέκτες τους: Η γαλάζια στρατηγική μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου
- Γιατροί πολλών ταχυτήτων στο νέο ΕΣΥ - Πώς το ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία θα πληρώνεται και θα εργάζεται διαφορετικά
- Προβληματίζει η κακοποίηση κουταβιών στις Σέρρες: Ο παράγοντας «τραυματισμένη ψυχή» και τα προειδοποιητικά σημάδια στα παιδιά
- GREGY: Τι καθορίζει την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου - Αττικής
- Μεγάλη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίζουν πάνω από 280 άτομα το λεπτό - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
- ΜΜΜ: Πότε ξεκινά η αγορά εισιτηρίου μέσω κινητού και κάρτας - Τι αλλάζει στις στάσεις τηλεματικής και τα δρομολόγια - Αυξάνονται οι έλεγχοι κομίστρου
- Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια είναι η τιμή εκκίνησής του - Τα κριτήρια για το επίδομα
- Συντάξεις: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι συνταξιούχοι των χριστουγεννιάτικων μποναμάδων
- Οικογενειακή κατοικία: Ενοίκιο και... μισθός - Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 8 πόλεις
- Για 2 ώρες ξεχνάς Facebook και Instagram: Δες σήμερα το διαμάντι του Netflix με το φινάλε που σε αφήνει κόκκαλο (Vid)
- 200 προσλήψεις το μήνα: Ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας δίνει 90€ παραπάνω στο βασικό μισθό

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr