Συνομιλία Πούτιν-Μακρόν πριν τη Σύνοδο Κορυφής των τεσσάρων
Η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινήσει στις 16:00, ώρα Ελλάδος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των ηγετών Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας και Γαλλίας, με κύριο θέμα τη διοργάνωση μιας διάσκεψης υψηλού επιπέδου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για την ανάγκη επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών υλοποίησης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Το σημείο ενδιαφέροντος της τετραμερούς διάσκεψης Ρωσίας-Τουρκίας-Γαλλίας-Γερμανίας που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εντοπίζεται σε έναν διακανονισμό για την Συρία. Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά θεμάτων της ατζέντας που θα τεθούν στην διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών για την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων για την συγκρότηση και στελέχωση μιας Συνταγματικής Επιτροπής», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων, έγινε μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.
Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στους τέσσερις ηγέτες αποσκοπεί στην παγίωση της εύθραυστης εκεχειρίας στην επαρχία Ιντλίμπ και στην επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία. Η σύνοδος αυτή κορυφής ανάμεσα στους προέδρους της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα φέρει για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις 16:00 ώρα Ελλάδος υποστηρικτές αντίπαλων πρωτοβουλιών.
Το Ιράν βάζει «φρένο» στις προσδοκίες για συμφωνία με τις ΗΠΑ: «Δεν παραδίδουμε το ουράνιο»
Πιο έτοιμος από ποτέ ο τρομερός Ολυμπιακός για την κούπα! Έλιωσε τη Φενέρ και έφυγε για τελικό
Το «φρούριο» της απάτης στη Δυτική Αττική: Έστησαν τηλεφωνικό κέντρο-μαμούθ και άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ
Τα φάρμακα απώλειας βάρους αναχαιτίζουν τον καρκίνο; Τι δείχνουν μελέτες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



