Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να προμηθεύσει στις χώρες το εμβόλιο του κορονοϊού
Για τον Ρώσο πρόεδρο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους όλων των χωρών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Η Ρωσία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τις χώρες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό κατά του κορονοϊού», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ. Επιπλέον, πρότεινε να προσφέρει δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους υπαλλήλους του ΟΗΕ.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στους συνεργάτες του ΟΗΕ όλη την αναγκαία εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερα προτείνουμε να προσφέρουμε δωρεάν το δικό μας εμβόλιο στους συνεργάτες του ΟΗΕ και των τμημάτων του που θέλουν να εμβολιασθούν εθελοντικά», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι ο καθένας μπορεί να νοσήσει από τον κορονοϊό. «Ο κορονοϊός δεν αγνόησε και το προσωπικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα επιτελεία του και τις περιφερειακές του δομές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας ότι υπήρξαν αιτήματα από συναδέλφους του ΟΗΕ προς την ρωσική πλευρά να τους σταλεί το ρωσικό εμβόλιο. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ο Ρώσος πρόεδρος.
Αναφερόμενος στον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το δυναμικό του ΠΟΥ και απηύθυνε έκκληση να αρθούν τα εμπόδια για την συνεργασία των χωρών στον τομέα της ιατρικής. Πρότεινε επίσης την διοργάνωση μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον πρόεδρο Πούτιν θέμα της διάσκεψης πρέπει να είναι η ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού που πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους όλων των χωρών.
Στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο «της προμήθειας άλλων χωρών με το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό».
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



