«Καλή συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στον δρόμο προς τα εμπρός για το #ΝΑΤΟ2030, ένα έργο που θα κάνει την ισχυρή Συμμαχία μας ακόμη πιο ισχυρή. Συζητήσαμε επίσης την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και τη σημασία της χρήσης του NATO ως πολιτικής πλατφόρμας για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων και την επίτευξη κοινών προσεγγίσεων», έγραψε στο twitter ο γενικός γραμματέας.
Είναι σαφές ότι ο γενικός γραμματέας ήθελε να αφήσει να εννοηθεί ότι και ο Μακρόν ακολούθησε την πολιτική ίσων αποστάσεων. Ωστόσο, οι πληροφορίες που προκύπτουν από το Παρίσι δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. «Η συνομιλία Μακρόν - Στόλτενμεργκ ήταν επίσης μια ευκαιρία να συζητηθούν άμεσα και εμπιστευτικά οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολλούς Συμμάχους -ένας αυξανόμενος αριθμός θα έλεγα- για τις στρατηγικές επιλογές που έκανε η Τουρκία, οι οποίες απαιτούν διευκρίνιση μέσω μιας ειλικρινούς συζήτησης εντός της Συμμαχίας στο νέο διατλαντικό πλαίσιο», ανέφερε πηγή του Ελιζέ στο OPEN tv/Ethnos.gr.
Ο τρόπος που το έθεσε η πλευρά Μακρόν αφήνει έξω οποιαδήποτε πολιτική «Ποντίου Πιλάτου» και παίρνει σαφέστατα επικριτική θέση κατά της Τουρκίας, παρόλο που μιλάει για «διευκρινίσεις» και «ειλικρινή συζήτηση» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του νέου πλαισίου - ένα σχέδιο ειδικών που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ ως απάντηση στο «εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ» του Μακρόν.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.