Sputnik V: Σκέψεις για εμβολιακό τουρισμό στη Ρωσία - Κερδίζει πόντους το εμβόλιο
Οι ρωσικές αρχές σκέφτονται τον εμβολιασμό τουριστών με το Sputnik V και στη συνέχεια να εισέρχονται στη χώρα με πιστοποιητικό εμβολιασμού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η λύση της σύνδεσης του τουρισμού στη χώρα με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους στη Ρωσία. Για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα που φιλοξενούνται στα ρώσικα ΜΜΕ, η εδραίωση ενός τύπου «εμβολιακού τούρισμού» προκρίνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες ως η καλύτερη απάντηση στις καθυστερήσεις που προκύπτουν όσον αφορά την κυκλοφορία του ρώσικου εμβολίου.
Συγκεκριμένα, οι ρωσικές αρχές σκέφτονται να καταργήσουν την βίζα για τους επίδοξους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία, να εμβολιάζονται με το Sputnik V και στη συνέχεια να μπαίνουν στη χώρα εφόσον τους έχει χορηγηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στη Ρωσία εκτιμούν πως αυτή η τακτική θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την κυκλοφορία του ρώσικου εμβολίου με δεδομένο πως ο τουρισμός της χώρας βρίσκεται πάντα σε υψηλά επίπεδα και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος.
Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο AstraZeneca: Πράσινο φως από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Τις προηγούμενες μέρες πάντως, η Κύπρος παράγγειλε 50.000 δόσεις του Sputnik V, τις οποίες ωστόσο δεν θα χρησιμοποιήσει παρά μόνο όταν και εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εγκρίνει. Με αφορμή την καθυστέρηση της έγκρισης του εμβολίου, Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή πίεση από κάποιες χώρες προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο. Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ πάντως, η Ρωσία βρίσκεται σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για συμπαραγωγή του εμβολίου ενώ η Ουγγαρία και Σλοβενία έχουν φτάσει ήδη σε συμφωνία μαζί της.
Διαβάστε επίσης: Guardian: Αυτοί είναι οι 10 καλύτερoι προορισμοί στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού
Πώς ο Τραμπ έριχνε «στάχτη στα μάτια» του Ιράν: Είχε αποφασίσει πόλεμο από τον Δεκέμβριο - «Θα κρατήσει 4 εβδομάδες»
Σοκ στη Ξάνθη: Δολοφόνησε συγχωριανό του με τσεκούρι μετά από καβγά - Πώς έγινε το έγκλημα
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Οι εναλλακτικές απέναντι στους κολοσσούς: Πώς να αντικαταστήσετε Amazon, Google, X, Meta και Apple
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



