Να «εξαφανιστούν» Facebook και Google ζητά ο «Πατέρας του Διαδικτύου»
Ο Τιμ Μπέρνερς Λι, αν και εφευρέτης του διαδικτύου, δεν συμπαθεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο άνθρωπος που εφηύρε τον παγκόσμιο ιστό το 1989, ο Τιμ Μπέρνερς Λι, καταθέτει ανοιχτά την ένστασή του στον τρόπο που λειτουργούν πλέον τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook και η Google, επισημαίνοντας πως ίσως ο μόνος τρόπος να «σπάσει» η κυριαρχία τους είναι η διάλυσή τους.
Η ψηφιακή επανάσταση που συντελέστηκε τη δεκαετία του '90, προκάλεσε τη δημιουργία μιας χούφτας εταιρειών τεχνολογίας οι οποίες, με έδρα τις ΗΠΑ, κατέχουν αυτή τη στιγμή περισσότερη οικονομική και πολιτιστική δύναμη από τα περισσότερα κυρίαρχα κράτη. Ο εφευρέτης του Διαδικτύου, που θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής στο Web Summit στη Λισαβόνα που ξεκινά αύριο, εκφράζει τη δυσφορία του έπειτα από τα σκάνδαλα κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που έχουν βγει στη δημοσιότητα, όπως επίσης και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση ιδεολογιών μίσους.
«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι μία και μόνο εταιρεία να κυριαρχεί στον τομέα της τεχνολογίας, κάτι που ελλοχεύει τον κίνδυνο του συγκεντρωτισμού», σημείωσε ο Λι σε συνέντευξη.
Ενδεικτικό του μεγέθους της οικονομικής δύναμης των εταιρειών αυτών είναι ότι Apple, Microsoft, Amazon, Google και Facebook έχουν συνολικό κεφάλαιο ύψους 3.7 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο περσινό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας.
Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»
Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF
Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



