Ένοχοι οι ηθοποιοί που πλήρωσαν για να μπουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια
Η «ταρίφα» για να τακτοποιηθεί το κάθε παιδί κυμαινόταν από 100.000 δολάρια έως 2,5 εκατ. δολάρια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η ηθοποιός Φελίσιτι Χόφμαν και ακόμη 12 πλούσιοι γονείς κρίθηκαν ένοχοι για δωροδικία διοικητικών και ακαδημαϊκών, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, σε μια υπόθεση κόστους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τόσο η Χόφμαν όσο και η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν έγιναν πρωτοσέλιδο αφού συνεργάστηκαν με το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης εισαγωγής σε πανεπιστήμια που έχει μέχρι σήμερα εξαρθρωθεί στις ΗΠΑ.
Το δίκτυο είχε ως έδρα την Καλιφόρνια και προέβαινε σε δωροδοκίες προπονητών, σε εξεταστές που υποδύονταν τους εξεταζόμενους ακόμη και σε παραποιημένες φωτογραφίες που εμφάνιζαν υποψήφιους χωρίς καμία σχέση με τον αθλητισμό ως αριστούχους αθλητές.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή τεσσάρων μηνών με αναστολή στη Χόφμαν, η οποία στη διάρκεια της δίκης δήλωσε ότι η κόρη της δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της. Η Χόφμαν είχε προσλάβει σύμβουλο, ο οποίος την έπεισε ότι μπορεί να αλλάξει τους βαθμούς της κόρης της. Ο επίσης διάσημος ηθοποιός Ουίλιαμ Μέισι και σύζυγος της Χόφμαν δεν κατηγορείται, παρόλο που βρέθηκε να συνομιλεί με τον προγυμναστή που κατέγραφε τις συνομιλίες τους και ζητά τώρα μικρότερη ποινή.
Παράλληλα, ο τενίστας Γκόρντον Έρνστ φέρεται να πήρε περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια ώστε να πιστοποιήσει ότι παιδιά εύπορων Αμερικανών είχαν μεγάλο ταλέντο στο τένις και μεγάλες αθλητικές επιδόσεις ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους ρακέτα ποτέ.
Η «ταρίφα» για να τακτοποιηθεί το κάθε παιδί κυμαινόταν από 100.000 δολάρια έως 2,5 εκατ. δολάρια.
Δούλευαν νύχτα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους - Θρήνος για τις πέντε νεκρές γυναίκες στο εργοστάσιο «Βιολάντα»
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που έχουν «Red Code»
Εντοπίστηκε «ναρκο-υποβρύχιο» με 9 τόνους κοκαΐνης - «Η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Πορτογαλία»
Εύα Στεφανή στο ethnos.gr: «Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ανελέητος με τον εαυτό του και δεν επαναπαύεται ποτέ»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



