Παναγία των Παρισίων: H Ουνέσκο στο πλευρό της Γαλλίας
Ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκo🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ουνέσκο στέκεται «στο πλευρό της Γαλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς» που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πυρκαγιά που μαίνεται, δήλωσε η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η Γαλλίδα Οντρεΐ Αζουλέ.
Ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. «Η Ουνέσκο παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε η Αζουλέ.
Διαβάστε ακόμη
Απάτη στον ΕΦΚΑ: Η καταγγελία που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα, η εμπλοκή Καμπούρη και οι αναλήψεις των 2 εκατ.
Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: «Ιστορική συμμαχία» με F-35 και παρασκήνιο για «ευαίσθητα» ενεργειακά έργα
3 χρόνια φρίκης στη Γάζα, μια ζωή υπό κατοχή: Η γενιά των ακρωτηριασμένων παιδιών και η σιωπή της Δύσης
«Πάμε κόντρα κι όπου βγει»: Η Βίσση, ο Καρβέλας και ο Φοίβος που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



