Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη,κοντά στο Μιτσερό (AP Photo/Petros Karadjias)

Κύπρος - serial killer: Τις σκότωνε και τις έβαζε σε βαλίτσες - Παρέδιδε μαθήματα photoshop

Τελευταία Ενημέρωση
Σοκάρει καθημερινά τους αστυνομικούς ο 35χρονος Κύπριος - Ειδικοί από την Αγγλία και τις Φιλιππίνες καταφτάνουν στο Νησί.

Συνεχώς έρχονται στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις οποίες έδωσε ο «Ορέστης» στους ανακριτές της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο «Ορέστης» περιγράφει τόσο κυνικά τις κινήσεις και τους φόνους τους οποίους έχει διαπράξει, με τους ανακριτές να τον ακούνε σοκαρισμένοι να περιγράφει τις φρικτές πτυχές της δολοφονικής τους δράσης. Σύμφωνα με το cyprustimes την ώρα που όλες οι δυνάμεις έχουν ριχθεί στην προσπάθεια εντοπισμού των τριών πτωμάτων -μάνας και κόρης από τη Ρουμανία και της Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες- ο 35χρονος serial killer συνεχίζει να σοκάρει με τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «Ορέστης» , ανακρινόμενος εκ νέου φέρεται να είπε ότι έπνιξε την άτυχη 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία και την κόρη της Elena Natalia 8 ετών καθώς και την 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες και ακολούθως να τις έβαλε σε βαλίτσες με σκοπό να τις μεταφέρει σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης κοντά στο Μιτσερό για να τις εξαφανίσει.

ap_19116479104727.jpg
Συνεχίζονται οι έρευνες (AP Photo/Petros Karadjias)
ap_19116477770816.jpg
(AP Photo/Petros Karadjias)
ap_19116337135691.jpg
(AP Photo/Petros Karadjias)
ap_19116337886797.jpg
(AP Photo/Petros Karadjias)

Τα διαδικτυακά μαθήματα Photoshop

Όπως θα δείτε και στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης, ο 35χρονος ανέβασε και βίντεο στον γνωστό ιστότοπο του Youtube, μέσα από το οποίο έδινε «διαδικτυακά μαθήματα» σε ενδιαφερόμενους γύρω από την φωτογραφία και πιο συγκεκριμένα για την χρήση του Photoshop.  Μέσα από το εν λόγω βίντεο, μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον υψηλό βαθμό των γνώσεων που είχε ο 35χρονος γύρω από την φωτογραφία. Να σημειωθεί ότι το βίντεο είναι επεξεργαστασμένο από το sigmalive, καθώς στο αρχικό μέρος του προβάλλονται στοιχεία που πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα. Δείτε το βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης, όπου μπορείτε να διακρίνετε τον Ν. Μ. να δίνει οδηγίες βήμα βήμα για την χρήση του Photoshop. 

Στην Κύπρο Φιλιππινέζοι διπλωμάτες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φιλιππίνων, διά μέσου της πρεσβείας στην Αθήνα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη διερεύνηση των δολοφονιών τριών Φιλιππινέζων στην Κύπρο. Στην ανακοίνωση, μάλιστα, εκφράζεται η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα στοιχεία ακόμα δεν μπορούν να ανακοινωθούν.

Η πρεσβεία στην Αθήνα είχε καταγγείλει την υπόθεση εξαφάνισης των Φιλιππινέζων στις Κυπριακές Αρχές, ενώ παρακολουθούσε τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών. Επίσης, παρέχουν πληροφορίες όσον αφορά τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκπρόσωποι της πρεσβείας βρίσκονται στην Κύπρο για συναντήσεις με τις Αρχές για υποστήριξη στις έρευνες. Επίσης, παρέχουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε ετοιμότητα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων. «Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις Κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το ΥΠΕΞ χαιρέτισε την πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό των σορών στο Μιτσερό. Μάλιστα, κάνει αναφορά στον φερόμενο δολοφόνο, ο οποίος είναι Κύπριος στρατιωτικός που γνώριζε τις Φιλιππινέζες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Η ανακοίνωση καταλήγει με αναφορά στο εξάχρονο παιδί, η σορός του οποίου δεν έχει ανευρεθεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι έρευνες θα φέρουν ενώπιον δικαιοσύνης τον δολοφόνο.

Έρευνες σε τρία μέτωπα: Σε Μιτσερό, Ορούντα, Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη

Όπως αναφέρει ο Πολίτης συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έρευνες της Αστυνομίας τόσο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη, μία νέα τοποθεσία, που υπέδειξε χθες ο 35χρονος Ίλαρχος της Εθνικής Φρουρά, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε εκεί τα άλλα τρία θύματά του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας του νερού. Στην Κόκκινη Λίμνη βρέθηκαν σήμερα γύρω στο μεσημέρι μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη λίμνη κάποια επιχείρηση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού. Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

Ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη αναμένονται στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα ειδικοί σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε για να συνδράμουν στις έρευνες της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Το κλιμάκιο έρχεται μετά από αίτημα του Αρχηγού της Αστυνομίας της Κύπρου και θα συνδράμει με εμπειρογνωμοσύνη και βάσει εμπειριών που έχει λόγω της φύσης του εγκλήματος.

Διεθνή ΜΜΕ: «Ο μανιακός δολοφόνος των διαδικτυακών ραντεβού»

Asia Times: Φιλιππινέζες δολοφονήθηκαν από μανιακό δολοφόνο στην Κύπρο

Ένας Ελληνοκύπριος στρατιωτικός έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τουλάχιστον επτά γυναίκες και παιδιά, αν και υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματά του ξεπερνούν τα 30. Πολλά από τα θύματα είναι ασιατικής καταγωγής.

asia_times.jpg

BBC: Κύπρος: Ένας άντρας ομολόγησε ότι σκότωσε επτά γυναίκες και κορίτσια


Ένας άντρας στην Κύπρο έχει ομολογήσει ότι σκότωσε επτά γυναίκες και κορίτσια, σε αυτό που χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως η πρώτη υπόθεση μανιακού δολοφόνου στο νησί.

bbc.jpg

Xinhua: Ο μανιακός δολοφόνος της Κύπρου ομολόγησε τις δολοφονίες επτά γυναικών

Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο 35χρονος ύποπτος έχει ομολογήσει τις δολοφονίες τουλάχιστον επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων δύο κοριτσιών.

xin.jpg

Associated Press: Ο Κύπριος φερόμενος μανιακός δολοφόνος ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια.

ap.jpg

DailyMail: Ο πρώτος μανιακός δολοφόνος της Κύπρου ομολόγησε ότι σκότωσε επτά θύματα -πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια- Εντοπίστηκε άλλο ένα πτώμα

dailymail.jpg

Kxan36news: Μανιακός δολοφόνος: Ο Κύπριος αξιωματικός ομολόγησε επτά δολοφονίες

kwan.jpg

France24: Ο αριθμός των πτωμάτων ανεβαίνει στα επτά στην υπόθεση του μανιακού δολοφόνου στην Κύπρο

france24.jpg


Euronews: Ο μανιακός δολοφόνος «των διαδικτυακών ραντεβού» κρατείται στην Κύπρο 

euronews.jpg

Vaaju: Μανιακός δολοφόνος: Ο Κύπριος αξιωματικός ομολόγησε επτά δολοφονίες

vvazu.jpg

Πηγή: politiscyprustimes

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ