Timelapse: Πώς θα έμοιαζε η Γη εάν στέρευαν οι ωκεανοί (vid)
Απίστευτο κλιπ προσομοιώνει την πτώση του επιπέδου της επιφάνειας της θάλασσας παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται, σταδιακά, τα δύο τρίτα της Γης, που είναι... υποβρύχια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είναι γεγονός πως σχεδόν το 70% της Γης είναι καλυμμένο από ωκεανούς.
Αλήθεια, πώς θα έμοιαζε ο πλανήτης μας εάν στέρευαν;
Ένα timelapse της NASA δείχνει ακριβώς αυτό!
Αυτό το κλιπ προσομοιώνει, ουσιαστικά, την πτώση του επιπέδου της επιφάνειας της θάλασσας παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται, σταδιακά, τα δύο τρίτα της Γης, που είναι... υποβρύχια, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής να γίνεται ορατό στα 459 πόδια, σύμφωνα με την dailymai.
Η κεντρική περιοχή του ωκεανού, ωστόσο, αρχίζει να εμφανίζεται σε βάθος 6.500 ποδιών και συνεχίζει για ακόμη 19.685 πόδια, ενώ όλο το θαλασσινό νερό έχει εξαφανιστεί -εκτός από τμήματα της Γης με βαθιά θαλάσσια χαρακώματα, όπως η Τάφρος των Μαριανών, στον Ειρηνικό Ωκεανό, που βρίσκεται στα 36.000 πόδια!
Το animation δημιουργήθηκε από επιστήμονα της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης της Αεροναυπηγικής, που αναμόρφωσε εκείνο της NASA του 2008, αλλά σε υψηλή ανάλυση και με επεξεργασμένο χρονοδιάγραμμα.
Η νέα κόντρα του Δένδια με τον Μητσοτάκη, η αναβολή της μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ και το διάβημα της Αθήνας με την «άδεια» του Νετανιάχου
Ζει και βασιλεύει το «φακελάκι» στο ΕΣΥ παρά το ιδιωτικό έργο των γιατρών - Γιατί δε μειώθηκε
Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στα νέα κόμματα - Πώς «διαβάζουν» το νέο σκηνικό στην κυβέρνηση
ΗΠΑ - Ιράν: Η ώρα της διπλωματίας σε έναν πόλεμο αντοχών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




