• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Η Γαλλία σας αγαπά»: Τα μηνύματα στήριξης από Μακρόν και το δείπνο στο Προεδρικό ΜέγαροΑνατριχιαστικό βίντεο στο Εφετείο: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ σπρώχνει κοπέλα πάνω σε ζαρντινιέραEuroleague: Η Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού - Τα ζευγάρια των playoffs και το πρόγραμμα των αγώνωνΣοκ στη Σκάλα Ωρωπού: Μπάζωσαν τη θάλασσα στην προστατευόμενη λιμνοθάλασσα Natura
δημοφιλές τώρα: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 25 Απριλίου
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   25.04.2021 11:24
Newsroom
Newsroom

ΑΑΔΕ: Ποιες φορολογικές υποθέσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της εφορίας

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν εντός του έτους 2021 κατά προτεραιότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται το 2021 μια σειρά από φορολογικές υποθέσεις πολιτών προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία, όπως προβλέπει η νέα απόφαση της Αρχής. Παράλληλα, επισημαίνεται οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν εντός του έτους 2021 κατά προτεραιότητα από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.).

Αναλυτικά:

  • Υποθέσεις που αφορούν σε εκθέσεις έρευνας των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε πορισματικές εκθέσεις που διαβιβάζονται στην Α.Α.Δ.Ε. από τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε επιστροφές φόρων.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε έλεγχο βάσει δείγματος, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα σε διατάξεις και αποφάσεις όπως ενδεικτικά δικαιούχων που έτυχαν επιστροφής Φ.Π.Α., καθώς και δικαιούχων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έτυχαν επιστροφής φόρου εισοδήματος, χωρίς έλεγχο.
  • Υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός προσδιορισμός φόρων και προστίμων.
  • Υποθέσεις για τις οποίες επίκειται η έκδοση σημειώματος διαπιστώσεων και προσωρινού προσδιορισμού φόρου και προστίμου, συνεκτιμώντας αιτιολογημένα στο Ο.Π.Σ. Elenxis.
  • Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.
  • Υποθέσεις των Δ.Ο.Υ και Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. που αφορούν σε διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.
  • Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, υποθέσεις διενέργειας ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας καθώς και σε εκτέλεση προδικαστικής απόφασης, υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων, και υποθέσεις που αφορούν σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας γραφείων ή υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
  • Υποθέσεις αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής κατόπιν αιτήματος.
  • Οι εκκρεμείς έλεγχοι ή επανέλεγχοι των υποθέσεων των ειδικών συνεργείων.
  • Υποθέσεις ελέγχων δέουσας επιμέλειας δηλούντων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Κοινού Προτύπου Αναφοράς Αυτόματης Ανταλλαγής Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών (ΚΠΑ-CRS) και FATCA καθώς και υποθέσεις δέουσας επιμέλειας.
Διαβάστε ακόμη

«Η Γαλλία σας αγαπά»: Τα μηνύματα στήριξης από Μακρόν και το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Ανατριχιαστικό βίντεο στο Εφετείο: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ σπρώχνει κοπέλα πάνω σε ζαρντινιέρα

«Είναι τραγικό»: Πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για να είναι φυλακή ο δράστης που πυροβόλησε την κόρη τους

Σοκ στη Σκάλα Ωρωπού: Μπάζωσαν τη θάλασσα στην προστατευόμενη λιμνοθάλασσα Natura

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΑΑΔΕ
  • έλεγχοι
  • Taxisnet
  • Γιώργος Πιτσιλής
  • εφορία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr