• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   03.09.2021 14:33
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Θα γίνουν παρεμβάσεις εκεί που μπορούμε📌 Δικαιολογημένη η ανησυχία📌 Γεωργιάδης: Οι καταναλωτές να αξιοποιήσουν το e-katanalotis.gov.gr

Ανησυχία για το κύμα ανατιμήσεων: Κίνδυνος για μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για τις αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

Ανακοινώσεις σχετικά με τις αυξήσεις τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα κάνει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. «Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» ανέφερε στον ΣΚΑΪ . Ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, εξήγησε.

Ο κ. Οικονόμου έκανε δε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών.

Θα γίνουν παρεμβάσεις εκεί που μπορούμε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά. «Μην έχετε αμφιβολία, ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά.  Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».  

Δικαιολογημένη η ανησυχία

Χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία». 
«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά», ανέφερε. 

Προφανώς, διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της. 

«Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει και πόσο η καθημερινότητα τον απασχολεί. Η κυβέρνηση έχει στηριξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα το προηγούμενο διάστημα. Η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του είναι στην ατζέντα μας».

Γεωργιάδης: Οι καταναλωτές να αξιοποιήσουν το e-katanalotis.gov.gr 

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του πληθωρισμού, «λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες», και προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e-katanalotis.gov.gr προκειμένου πριν προβούν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν. 

«Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία ενόψει με βροχές και καταιγίδες – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Μετάλλαξη Mu: Ανησυχία για το νέο στέλεχος – Φόβοι ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια

Μίκης Θεοδωράκης – Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η συνάντηση στη Μακρόνησο που άλλαξε τα πάντα

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν η Μέρκελ ζητούσε από τη Χούντα την αποφυλάκισή του

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • τιμές
  • υπηρεσίες
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΔΕΗ
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • Ιωάννης Οικονόμου
  • αυξήσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr