• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον νεκρό στη Νέα Πέραμο: Η αρπαγή, οι ένοπλοι, το τατουάζ και το παλαιότερο φονικόΠροανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα - Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥΒιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση
δημοφιλές τώρα: Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   21.07.2019 12:43
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Χαµογελώντας αγγελικά

«Ας µε συγχωρήσει ο υφυπουργός που δήλωσε ότι "θα ξαναγίνουν οι τράπεζες µοχλός ανάπτυξης", αλλά πέφτει έξω. Να «ξαναγίνουν» αποκλείεται, διότι δεν ήταν ποτέ»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Τράπεζα (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Τράπεζα (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ακριβώς πριν από 13 χρόνια. ∆ύο καλοντυµένες κοπέλες. Μπήκαν, συστήθηκαν και κάθισαν. Μόνο όταν άφησαν τις κάρτες τους πάνω στο γραφείο γλίτωσα το εγκεφαλικό. ∆εν ήταν από την Εφορία, αλλά από την τράπεζα. «Σας δίνουµε δάνειο σαράντα χιλιάδες ευρώ» είπαν χαµογελώντας αγγελικά. «Σε µένα;» ρώτησα έκπληκτος. «Με τι εξασφάλιση;». «Καµία» µου απάντησαν. «Η επιχείρησή σας συµπλήρωσε εικοσαετία και έχετε συνεχώς κέρδη».

Η «επιχείρησή μου» ήταν ένα µπλοκ αποδείξεων ελαφρώς τσαλακωµένο και µια σφραγίδα χωρίς ταµπόν. Τα συσσωρευµένα «κέρδη» µου τρεις φτηνοί υπολογιστές. Παρ’ όλα αυτά, την εποµένη µου µέτρησαν σαράντα χιλιάρικα. Κι έτσι ξεκίνησε µια λυπητερή ιστορία αγάπης, όπως χιλιάδες άλλες, και µόνο εγώ ξέρω πώς από λευκός συγγραφέας δεν κατέληξα στο τέλος κόκκινο δάνειο.

Γι' αυτό, ας µε συγχωρήσει ο υφυπουργός που δήλωσε ότι «θα ξαναγίνουν οι τράπεζες µοχλός ανάπτυξης», αλλά πέφτει έξω. Να «ξαναγίνουν» αποκλείεται, διότι δεν ήταν ποτέ. ∆εν το λες «µοχλό ανάπτυξης» να µοιράζεις τα λεφτά του κοσµάκη και στο τέλος να µένεις µε άδειο το χρηµατοκιβώτιο, σαν «πωλών επί πιστώσει».

Τόσο τις λυπάμαι τις φτωχές τράπεζες, που σκέφτοµαι να ανταποδώσω την επίσκεψή τους και να ρωτήσω αν χρειάζονται κανένα δανεικό. Θα αναρωτηθείτε, «διαθέτεις εσύ χρήµα να δανείσεις τις τράπεζες»; Φυσικά όχι. Ούτε και αυτές όµως διαθέτουν εµπράγµατες εξασφαλίσεις για να δανειστούν.

«Μα έχουν τόσα ενυπόθηκα ακίνητα» σκέφτεστε. Τα ακίνητα εξακολουθούν να ανήκουν στους οφειλέτες. Για να τα καρπωθούν οι τράπεζες, πρέπει να καταργηθεί η λεγόµενη «προστασία της πρώτης κατοικίας», ήτοι να εξαλειφθεί η «προστασία της εκάστοτε κυβέρνησης». ∆ιότι τις κυβερνήσεις προστατεύει ο νόµος περί πρώτης κατοικίας, όχι τις κατοικίες.

Η κυβέρνηση είναι σαν χρυσαλλίδα. Για να ξαναζήσουν οι τράπεζες, πρέπει να χάσει το δικό της κουκούλι. Να απογυµνωθεί από το ωραίο της 39% και να γυρνά γυµνή στους πέντε δρόµους.

Πολύ τις λυπάµαι τις άστεγες κυβερνήσεις! 

Διαβάστε ακόμη

Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» - Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος

Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»

Βιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κόκκινα δάνεια
  • τράπεζες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr