• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του μετά από καβγάΠώς φτάσαμε στη νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»Αποκαλυπτικά στοιχεία OPEN: Πώς μία γκαρσονιέρα έφτασε τα 550 ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια«Ναι» από Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ - «Θα είμαστε με καθεστώς παρατηρητή»
δημοφιλές τώρα: Από την εγκατάλειψη στη μεταμόρφωση: Πώς θα είναι οι σταθμοί Λαρίσης και Πελοποννήσου
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   07.03.2019 17:24
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Αποσύρεται το νομοσχέδιο συγχώνευσης Ανοιχτού Πανεπιστημίου-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Αντί για… συγχώνευση, ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα αναπτυξιακής στρατηγικής για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη συγχώνευση  του Ελληνικού Ανοικτού πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το υπουργείο Παιδείας απέσυρε το σχέδιο του.  Για το θέμα αυτό μάλιστα ο υπουργός και κοσμήτορες του πανεπιστημίου είχαν ανταλλάξει «βαριές κουβέντες»  καθώς  οι καθηγητές ήταν απόλυτα αρνητικοί  στο συγκεκριμένο σχέδιο διότι πιστεύουν  ότι θα οδηγούσε στην υποβάθμιση του ιδρύματος.

Αντί λοιπόν για …συγχώνευση,  χτες ο υπουργός ανακοίνωσε μέτρα αναπτυξιακής στρατηγικής για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως:

  1. Ιδρύεται εντός του ΕΑΠ Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών το οποίο θα διοργανώνει και θα υλοποιεί, με προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και διά ζώσης, τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα είναι δωρεάν με εξασφαλισμένα κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Το Κέντρο θα έχει Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του οποίου θα είναι μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ.
  2. Το ΕΑΠ θα παρέχει δωρεάν πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας σε όλους τους φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών.
  3. Θα ιδρυθεί Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (ΠΕΚ) και μετά από προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής θα διαμορφωθούν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα. Αυτό θα αποτελέσει ‘φυτώριο’ παραγωγής νέων ερευνητών, σε συνεργασία με τα μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) και τους υποψήφιους διδάκτορες του ΕΑΠ.
  4. Για το μη μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΑΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό), αντί για δεκάμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για τρία χρόνια, το ΕΑΠ θα συνάψει για ένα ποσοστό των ΣΕΠ τριετείς συμβάσεις.
  5. Καλείται τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ να προτείνει τρόπους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του ΕΑΠ. «Ζητούμε να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους του ΕΑΠ, οι οποίοι για το Δημόσιο έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), αλλά στην εκπαίδευση δεν έχουν πρόσβαση σε κατηγορίες ΠΕ».    
Διαβάστε ακόμη

Πώς φτάσαμε στη νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» - Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του μετά από καβγά

Θάνατος Ναβάλνι: Τι είναι και πώς δρα η τοξίνη του δηλητηριώδους βατράχου - Τι λέει γιατρός

Love Story: Η νέα σειρά του Ryan Murphy φωτίζει τον πιο μυθικό έρωτα της δεκαετίας του ’90

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • απόσυρση
  • νομοσχέδιο
  • Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr