• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   07.06.2024 06:48
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι δήλωσε ο Πιερρακάκης📌 Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Νέες προσλήψεις στα σχολεία - Τι είπε ο Πιερρακάκης

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
καθηγητής/pexels
καθηγητής/pexels

Νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και μάλιστα δήλωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Τι δήλωσε ο Πιερρακάκης

Όπως τόνισε «Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους αναπληρωτές σε μόνιμους. Σύντομα θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι διορισμοί. Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές, οι οποίοι βέβαια έχουν στηρίξει το εκπαιδευτικό σύστημα.  Τα 4 τελευταία χρόνια είχαμε 28.000 διορισμούς. Είμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε σύντομα να κάνουμε ανακοινώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παιδεία | 06.06.2024 14:02
Το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 761-770 μεταξύ 5.663 ιδρυμάτων στον κόσμο
Παιδεία | 06.06.2024 13:57 
Εκτός Πραγματικότητας: 35.000 αιτήσεις για Proficiency χωρίς Προφορικά, έκθεση

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών όταν διορίζονται, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, που πολύ συχνά αναγκάζονται ακόμη και να κοιμούνται στο αυτοκίνητο τους, ο υπουργός δεν ανακοίνωσε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο αλλά υποσχέθηκε ότι για την ώρα, το υπουργείο Παιδείας, θα προσπαθήσει να τους ενημερώνει έγκαιρα ώστε να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή να βρουν στέγη. 

Συγκεκριμένα όπως είπε: Ένα από τα πράγματα, που μπορούν να γίνουν είναι να ενημερώνονται νωρίτερα οι αναπληρωτές  για το πού θα πάνε . Θα βελτιώσουμε το χρονοδιάγραμμα για τους καθηγητές και τους δασκάλους. Για τους δασκάλους φέτος θα το πετύχουμε. Η στρατηγική για τη στέγη πρέπει να είναι ευρύτερη και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να στηριχθούν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να στεγάσουν μεγάλο αριθμό σπουδαστών στα ΑΕΙ. Όπως υπογράμμισε «αυτή τη στιγμή έχουμε  10.000 κλίνες φοιτητών . Θα βάλουμε 700  εκατ. ευρώ για να τις διπλασιάσουμε . Είναι η μεγαλύτερη πολιτική για εστίες που έχουμε  και θα έρθουν σε 2 -3 χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση αυξήθηκε και το φοιτητικό επίδομα». 

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το Ψηφιακό Σχολείο τόνισε ότι θα υπάρχουν βίντεο και θα επεξηγούνται τα πάντα. Για παράδειγμα, αν κάποιος χάνει ένα μάθημα, θα μπορεί να το βλέπει σε ένα βίντεο και θα το παρακολουθεί. Αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. «Σταδιακά θα γίνεται. Θα χτίζεται εβδομάδα με την εβδομάδα», είπε. Για παράδειγμα, τόνισε ότι στο ψηφιακό φροντιστήριο θα μπορούν να μπαίνουν οι μαθητές και να παρακολουθούν μαθήματα. Ακόμη, θα υπάρχει διαδραστικός πίνακας, όπου θα μπορούν οι μαθητές και να παρακολουθούν επίσης τα πάντα. Ξεκαθάρισε ότι στις απομακρυσμένες περιοχές τα μαθήματα δεν θα είναι μόνο ψηφιακά θα υπάρχουν και τρείς εκπαιδευτικοί . Οφείλουμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην εκπαίδευση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού. Το ημερολόγιο γράφει 2024», ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • διορισμοί
  • ειδήσεις τώρα
  • διορισμοί εκπαιδευτικών
  • εκπαιδευτικοί
  • Κυριάκος Πιερρακάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr