• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σπίτι Μου 2: Αντί για 20.000 νέους δανειολήπτες παλαιών κατοικιών, θα μπορούσαμε να έχουμε 19.704 νέους ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών«Παραλύουν» την Ελλάδα οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα - Οι κινήσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση«Επιδημία» λαθών στον σιδηρόδρομο: Νέο περιστατικό με συρμό σε λάθος γραμμή - Το αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγόςΤο ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   27.05.2025 05:43
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καμία απόλυση δεν θα γίνει δεκτή📌 Βολές κατά της κυβέρνησης

Ιδιωτικά σχολεία: Ένα-ένα περνάνε στα funds - Πουλήθηκαν τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον τους κολοσσούς και εξαναγκάζονται να πουλήσουν τα σχολεία τους, τα οποία φιλοξενούν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
σχολείο/unsplash
σχολείο/unsplash

Ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της χώρας φεύγουν το ένα μετά το άλλο από τα ελληνικά χέρια και περνούν σε διεθνής εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον τους κολοσσούς και εξαναγκάζονται να πουλήσουν τα σχολεία τους, τα οποία φιλοξενούν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα χέρια του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού ISP (International Schools Partnership) περνούν επίσημα και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, ένα από τα ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής, που λειτουργεί από το 1949. Το συγκεκριμένο fund έχει ήδη αγοράσει δυο ακόμη μεγάλα σχολεία την Ελληνογερμανική Αγωγή και το σχολείο «Ο Πλάτων». Πρόκειται για ένα τεράστιο εκπαιδευτικό οργανισμό ο οποίος διατηρεί πλέον 107 σχολεία σε 25 χώρες, φιλοξενώντας περισσότερους από 90.000 μαθητές παγκοσμίως.

Η πώληση επιβεβαιώθηκε από τον ιδιοκτήτη του σχολείου Γιώργο Λιναρδάτο, ο οποίος θέλησε να καθησυχάσει γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι η διοίκηση, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό παραμένουν στη θέση τους, και τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση των υποδομών και η επέκταση του σχολείου, που αντιμετώπιζε «κτιριακή ασφυξία».

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα -Λιναρδάτου, λειτουργούν 76 χρόνια στην Ελλάδα και σήμερα έχουν 1.600 περίπου μαθητές, ενώ απασχολούν 370 εργαζομένους. Όπως είπε ο κ. Λιναρδάτος πάντως στους εργαζόμενους «ζούμε στο παρόν κι αφουγκραζόμαστε το μέλλον και είναι πλέον φανερό πως η επιτυχία στο μέλλον θα στηρίζεται ολοένα περισσότερο σε συμπράξεις και συνεργασίες, όχι μόνο σε εθνικό? αλλά και σε διεθνές επίπεδο που θα προσφέρουν ασύγκριτα περισσότερες ευκαιρίες σε όσους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτές».

Καμία απόλυση δεν θα γίνει δεκτή

Η ανακοίνωση της εξαγοράς, προκάλεσε έντονη την αντίδραση από το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΚ) το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, σε όλο το προσωπικό, δόθηκαν αόριστες υποσχέσεις περί διασφάλισης των θέσεων τους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Πάντα ακολουθούν οι εκτιμήσεις για αυτούς που περισσεύουν – οι απολύσεις είναι το επόμενο βήμα! Το ΣΕΦΚ καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ενότητα, ζητώντας ανανεώσεις συμβάσεων και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τονίζοντας πως «καμία απόλυση δεν θα γίνει δεκτή.

  • Οι ξένοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που αγόρασαν ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας
  • ISP (International Schools Partnership): Διαχειρίζεται πάνω από 70 σχολεία παγκοσμίως. Εξαγόρασε την Ελληνογερμανική Αγωγή και τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα.
  • Cognita: Αγγλικός εκπαιδευτικός όμιλος με πάνω από 100 σχολεία παγκοσμίως. Μπήκε στην Ελλάδα μέσω της Σχολής Δούκα.
  • Inspired Education Group: Με παρουσία σε 25 χώρες. Συνεργασία με Σχολή Μωραΐτη και Κωστέα-Γείτονα.

Βολές κατά της κυβέρνησης

Όταν πριν από μερικούς μήνες πουλήθηκε ένα ακόμη ιδιωτικό σχολείο, τα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» ο ιδιοκτήτης του σχολείου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι «η κυβερνητική πολιτική με τα μέτρα που λαμβάνει, μάς εξαναγκάζει να ξεπουλήσουμε στα Fund. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν πλέον τους κολοσσούς».

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πώληση
  • ιδιωτικά σχολεία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr