Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν για τη νέα χρονιά, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα ανεργίας
«Έκανα αίτηση 23 Ιουνίου και έλαβα την κάρτα χθες»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Χθες (4/9) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έμαθαν σε ποια σχολεία θα υπηρετήσουν τη νέα σχολική χρονιά, ωστόσο ακόμα πολλοί δεν έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας για τους μήνες του καλοκαιριού!
Κάθε καλοκαίρι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μένουν άνεργοι, με μόνη πηγή επιβίωσης το επίδομα ανεργίας. Φέτος για πρώτη φορά το επίδομα δόθηκε στους δικαιούχους με προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες, ωστόσο, πολλοί είτε δεν έχουν λάβει ακόμα είτε τις έλαβαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Έκανα αίτηση 23 Ιουνίου και έλαβα την κάρτα χθες»
«Κάθε Ιούλιο απολυόμαστε και κάνουμε αίτηση στη ΔΥΠΑ, τότε ΟΑΕΔ για το ταμείο ανεργίας. Έκανα την αίτηση μου μετά από δύο ημέρες στις 23 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας Γολγοθάς», επεσήμανε ο Νίκος Δρογώσης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι πολλοί ΔΥΠΑ καθυστέρησαν φέτος να βγάλουν τις αποφάσεις για τους δικαιούχους.
«Έκανα αίτηση 23 Ιουνίου και έλαβα την κάρτα χθες. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα, αν δεν την έχεις σε φυσική μορφή για να την ενεργοποιήσεις. Σε πολλούς δεν έχει έρθει ακόμα», συνέχισε.
Ο Νίκος Δρογώσης σχολίασε ότι η επιλογή του υπουργείου Εργασίας να γίνεται η πληρωμή του επιδόματος ανεργίας με προπληρωμένες κάρτες κάνει ακόμα πιο γραφειοκρατική τη διαδικασία. «Πριν γινόταν αυτόματα η καταβολή στο IBAN. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να το κάνουμε τόσο δύσκολο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




