Αναδρομικά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει οριζόντια λύση
Κατηγορηματικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε μια ιστορική του απόφαση, έκρινε παράνομες τις μειώσεις που επέφεραν οι νόμοι 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στο 11μηνο του Ιουνίου του 2015 έως και τον Μάιο του 2016. Πλέον, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων που ζημιώθηκαν, το υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει να αποτιμά το κόστος για την απόδοση των αναδρομικών.
Γιατί είναι σημαντική η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου και τι συνεπάγεται για τον πόλεμο στο Ιράν
Με γερμανική σφραγίδα ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου - «Χρυσό» συμβόλαιο 62 εκατ. ευρώ
Οι εξώσεις στη νέα εποχή: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου 2026 και τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και μισθωτές
Η εξευτελιστική οπισθοχώρηση του Λαζαρίδη, η πρόσληψη που θύμωσε τους δεξιούς και η προειδοποίηση του Μαξίμου στην Παπανδρέου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




