• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.09.2021 13:27
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Χρήσιμο εργαλείο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός📌 Στόχος η ανακούφιση των νέων

Οικονόμου: 4 έως 7 τεστ σε μαθητές ανά εβδομάδα αν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού

Τι θα γίνει εάν βρεθεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε σχολική τάξη - Τι ισχύει για ανήλικους στην εστίαση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(eurokinissi)
(eurokinissi)

Το πλαίσιο σε περίπτωση που σε μια τάξη βρεθεί ένα θετικό κρούσμα του κορονοϊού περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα οι μαθητές της τάξης θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέσσερα τεστ \ εκείνη, δωρέαν (δύο self test και δύο rapid). Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα.

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται να κλείσουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα δεν έκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι απλά ότι θα συνεχιστεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και πως η κυβέρνηση περιμένει να πειστούν και οι υπόλοιποι πολίτες για να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Χρήσιμο εργαλείο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σε έτερη ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα ξεκαθάρισε (όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ) ότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή πρόθεση να επεκταθεί, παραμένει – ωστόσο- ένα «χρήσιμο εργαλείο». Στη συνέχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι νέοι 12 με 17 θα χρειάζονται ένα test 48 ωρών για να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους, προσθέτοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν εκείνο που κάνουν για να εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες. «Θα υπάρχει εξαίρεση για τα παιδιά 12 με 18 ετών για να μην τρώνε χώρια από τους γονείς τους στα εστιατόρια», σημείωσε ο ίδιος.

Γιάννης Οικονόμου

Σε ότι αφορά το νέο μέτρο για την γονική παροχή και τον μηδενισμό του σχετικού φόρου ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο «ακουμπά και ενδιαφέρει πάρα πολλούς Έλληνες και που θα έπρεπε να ξαναπληρώσουν για να τη δώσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους». «Η συντριπτική πλειοψηφία έχει περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απαντώντας στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ωφελούνται οι «έχοντες» τόνισε ότι είναι πρόβλημα ειλικρίνειας και θεώρησης τη σημαίνει μεσαία τάξη. «Η μεσαία τάξη καλύπτεται από την εξαγγελία του πρωθυπουργού και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει», υπογράμμισε.

Στόχος η ανακούφιση των νέων

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι σαφής στόχος της κυβέρνησης είναι η «ανακούφιση» των νέων που έχουν «πληρώσει βαρύ τίμημα».

εστίαση
ΕΛΛΑΔΑ14.09.2021 13:10
Nέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Οι δύο φόβοι της κυβέρνησης για την εστίαση
Nέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Οι δύο φόβοι της κυβέρνησης για την εστίαση

«Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορονοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν», τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - Με βαρύ οπλισμό οι δράστες

Συντριβή Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο νεκρός επιβάτης - Τι λένε Ισραηλινά ΜΜΕ

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται ανατροπή - Τι είναι στο τραπέζι και πώς θα υπολογίζεται

Ραντεβού για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr - Άνοιξε η πλατφόρμα για 285.000 για τρίτη δόση

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι τελικά θα δουν αυξήσεις

Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κρούσματα
  • σχολεία
  • μαθητές
  • self test
  • Γιάννης Οικονόμου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr