• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχουςΣυνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας στο Παλαιό Φάληρο για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφίαΣοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστριαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.01.2020 15:07
Newsroom
Newsroom

Βαρουφάκης: Η Μάγδα Φύσσα δεν θίχτηκε από την πρότασή μας

«Με συγκίνηση επιλέξαμε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας» τονίζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Γιάνης Βαρουφάκης (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Γιάνης Βαρουφάκης (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει τη δική του απάντηση για τη συζήτηση που ξεκίνησε μετά την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «λογικό είναι να επικεντρώνονται στο αν η Μάγδα Φύσσα ερωτήθη ή όχι - πασχίζοντας να αποφύγουν την ουσία: Oτι η ίδια η Μάγδα Φύσσα όχι μόνο δεν θίχτηκε, όχι μόνο δεν θεώρησε καπήλευση την πρότασή μας, αλλά την χαρακτήρισε "εξαιρετικά τιμητική"».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι σέβεται την πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά, συμπληρώνει πως «απορρίπτουμε τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών από την κορυφή της δικαιοσύνης στη κορυφή του πολιτεύματος» και εξηγεί το γιατί:

«Πρόκειται για πρακτική που συγκρούεται με τη διάκριση των εξουσιών. Οταν οι δικαστές αρχίζουν να έχουν προσδοκίες ότι ο πρωθυπουργός, νυν ή μελλοντικός, μπορεί να τους προτείνει πολιτειακή θέση, σιωπηλά και αυθόρμητα καλλιεργούνται αθέμιτες σχέσεις ευνοιοκρατίας της δικαστικής με την εκτελεστική εξουσία» συνεχίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχετικά με την επιλογή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει ότι, από τη δική του σκοπιά, η επιλογή του πρωθυπουργού ήταν «τακτικιστικά εύστοχη, καθώς διευθέτησε εσωκομματικές του διαμάχες και ηγεμόνευσε πλήρως του Μνημονιακού Τόξου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ». Ωστόσο, διευκρινίζει: «Χαιρετίζουμε, βέβαια, την επικείμενη εκλογή γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Χαιρετίζουμε ακόμα ότι από χθες δύο ονόματα γυναικών συζητούνται στη χώρα: "Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Μάγδα Φύσσα, το πρόσωπο που, χωρίς να το επιδιώξει, συμβολίζει τον αγώνα εναντίον του φασισμού και ενός κράτους που καθημερινά αποδεικνύεται ανεκτικό απέναντι στην επιθετική μισαλλοδοξία. Στο ΜέΡΑ25 κατανοούμε την αμηχανία προοδευτικών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να υποστηρίζουν τον κ. Παυλόπουλο, προτού ο ελιγμός του πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μια άλλη συστημική επιλογή» τονίζει ακόμη.

«Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση οποιασδήποτε εναλλακτικής υποψηφιότητας. Με συγκίνηση επιλέξαμε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας: Την υπενθύμιση ότι υπάρχει εναλλακτική στην συστημική συγκάλυψη της ακροδεξιάς στροφής της κοινωνίας μας που έφερε η συνεχιζόμενη κρίση. Μια εναλλακτική που, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, βρίσκει την έκφρασή της στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη

Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»

Πως διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση - Ποιες συναντήσεις δρομολογούνται στη «γειτονιά»

Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα

Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • Μάγδα Φύσσα
  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr