• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονοΣυναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιώνΈκτακτη σύσκεψη για τις πληρωμές των αγροτών υπό την προεδρία Μητσοτάκη
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   20.01.2025 08:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στη Σερβία»

Μήνυμα υποστήριξης Τζόκοβιτς στους φοιτητές που διαδηλώνουν στη Σερβία – «Το μέλλον της χώρας τους ανήκει»

Η Σερβία συνταράσσεται από κύμα μαζικών κινητοποιήσεων που οργανώνει φοιτητικό κίνημα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
O Νόβακ Τζόκοβιτς (AP Photo/Kamran Jebreili)
O Νόβακ Τζόκοβιτς (AP Photo/Kamran Jebreili)

Από την Αυστραλία, ο αστέρας του παγκόσμιου τένις Τζόκοβιτς εκφράζει υποστήριξη στους φοιτητές που διαδηλώνουν στη Σερβία 

Ο σέρβος αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, που διεκδικεί το Όπεν της Αυστραλίας, έστειλε χθες Κυριακή μήνυμα υποστήριξης στους φοιτητές που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης στη Σερβία, καταδικάζοντας τη «βία» που υφίστανται.

«Εκφράζω την υποστήριξή μου στους νέους, στους φοιτητές κι όλους εκείνους στους οποίους ανήκει το μέλλον της χώρας μας», είπε ο κ. Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη μετά την πρόκρισή του στον προημιτελικό του τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 20.01.2025 07:40 
ΑΕΚ: Στηρίζουν τον Αλμέιδα οι οπαδοί - Πήγαν Σπάτα για να τον μεταπείσουν

Η Σερβία συνταράσσεται από κύμα μαζικών κινητοποιήσεων που οργανώνει φοιτητικό κίνημα, απαιτώντας δικαιοσύνη έπειτα από την πολύνεκρη καταστροφή σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νόβι Σαντ· έχουν κάνει κατάληψη στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας.

Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την τραγωδία σε 13 πρόσωπα, ανάμεσά τους στον πρώην υπουργό Μεταφορών Γκόραν Βέσιτς.

«Θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στη Σερβία»

Τη Σερβία κυβερνά από το 2012 το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS, εθνικιστική δεξιά) του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Δεν μπορώ να παριστάνω πως δεν συμβαίνει τίποτε (στη Σερβία), ασφαλώς αυτά τα πράγματα με επηρεάζουν», τόνισε ο αστέρας του τένις, αναφερόμενος ιδίως στο επεισόδια της Πέμπτης, όταν φοιτήτρια χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αποκλεισμού από φοιτητές σταυροδρομιού στο Βελιγράδι. «Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που υπέστησαν βία φοιτητές και νέοι Είναι μεγάλη ήττα για εμάς ως κοινωνία, για τη σερβική κοινωνία γενικά», πρόσθεσε ο 37χρονος, έβδομος στην παγκόσμια κατάταξη στο άθλημά του.

«Θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στη Σερβία. Θα ήθελα οι νέοι που έχουν πάει στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη Σερβία και να ζήσουν στη Σερβία», συμπλήρωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είδωλο για πολλούς συμπατριώτες του.

Αν και αρχικά ο σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς διαβεβαίωνε πως είναι «έτοιμος να ακούσει» τι «σκέφτονται» οι διαδηλωτές, προχθές Σάββατο έκρινε σε τηλεοπτικό πλατό πως η Σερβία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με «απόπειρα έγχρωμης επανάστασης» ενορχηστρωμένης, κατ’ αυτόν, από «ξένους πράκτορες», από «δυτικές χώρες» που έχουν σκοπό να «αποδυναμώσουν» τη χώρα των Βαλκανίων.

Διαβάστε ακόμη

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί

«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Σερβία
  • ειδήσεις
  • Τένις
  • Νόβακ Τζόκοβιτς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr