Συνταγές |Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για ινδικό κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Ένα εύκολο ινδικό που δίνει μια ωραία έθνικ νότα στο τραπέζι και μπορεί να γίνει ήπιο ή πιο καυτερό, ανάλογα με το τι προτιμάτε. Τα βήματα της συνταγής, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είναι απλά. Κόβετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε με τριμμένο πράσινο μήλο, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτετε τα μπαχαρικά και την κρέμα καρύδας, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Παράλληλα φτιάχνετε και το ρύζι. Ένα μπολ σπυρωτο, αρωματικό basmati είναι η ιδανική συνοδεία.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
35'
4

Υλικά

  • 1 ½ στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κάρι
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου