Κοτόπουλο γεμιστό με κεφαλοτύρι συνοδευμένο από λαχανικά διάφορα
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το ψωμί με το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό και το ράβετε καλά.
Αλείφετε εξωτερικά το κοτόπουλο με το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180 °C για 50’-60’ μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά της γαρνιτούρας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 10’, τους προσθέτετε το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνετε να τηγανισθούν για 15’ ακόμη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά για να μη λιώσουν.
Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το συνοδεύετε με τη γέμισή του και τη γαρνιτούρα των λαχανικών.