Συνταγές |ICookGreek

Πιάτο χωρίς κρέας – Παντζαρόσουπα με γιαούρτι

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού κρύο νερό ή ζωμό και το λάδι και βράζετε για 30’-35’.
  2. Σε μικρό μπολ αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στη σούπα και δένετε σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας με το σύρμα των αυγών. Φιλτράρετε τη σούπα και την αφήνετε να κρυώσει. 
  3. Προσθέτετε το γιαούρτι στο φιλτραρισμένο υγρό. Ρίχνετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και άσπρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Όταν τη σερβίρετε, γαρνίρετε -αν θέλετε- με λίγο γιαούρτι, κυβάκια φέτας ή κατσικίσου τυριού, σουσάμι ή λίγο τριμμένο παντζάρι.
Λίγα λόγια για τη συνταγή. Ζεστή, θρεπτική και vegetarian, η σούπα με παντζάρια και γιαούρτι είναι μια νοστιμότατη no-meat-today ιδέα. Μπορείτε να της προσθέσετε κύβους φέτας ή κατσικίσιου τυριού χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
45'
4

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. παντζάρια (οι βολβοί) καθαρισμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 1/2 - 4 φλιτζάνια νερό ή λαχανικών, έτοιμου ή σπιτικού
  • 250 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο άσπρο πιπέρι