Συνταγές |ICookGreek

Εύκολη πίτα εποχής - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Εικόνα: Canva

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μια δυο φορές μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μυρωδικό. Ανακατεύετε λίγο ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα στο μείγμα και ανακατεύετε.
  4. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση ενός πυρίμαχους σκεύους που έχετε αλείψει με βούτυρο ή στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε περιμετρικά τη σφολιάτα προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Χαράσσετε την επιφάνεια σε κομμάτια και την αλείφετε με τον κρόκο.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50'-55'.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Canva
65'
6

Υλικά

  • 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα
  • 700 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομένο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο